Tuning & styling

Bentley Continental GT krijgt optater van Wald

De Continental Supersports mag dan Bentley’s krachtigste ooit zijn, het uiterlijk had wat wilder gemogen. Gelukkig zijn daar altijd nog de tuners die dit gemis weten op te vullen. Wald International is zo eentje die in deze leegte springt.

Het stylingpakket PSE van Wald International is in dit geval gemonteerd op de Bentley Continental GT (of GTC) maar ongetwijfeld ook voor de andere uitvoeringen verkrijgbaar. Met de bodykit verandert de chique Brit in één klap in een bruut ogende machine die de Supersports de stuipen op het lijf zal jagen. De achtervolging inzetten zal geen zin hebben, want onderhuids is er niets gesleuteld. Het blijft bij 560 pk en 650 Nm.

Edition I en II
Normaliter zeggen beelden meer dan duizend woorden, maar voor degene die het graag uitgeschreven ziet hier nog even de modificaties aan de Wald GT/GTC PSE: compleet andere voorbumper en grille met gaaswerk als opvulling, “dual eye” mistlampen, uitstulpende zij-skirts en een aerodynamische achterbumper met geïntegreerde diffuser en daarin opgenomen vier ovale, massieve eindpijpen van het sportuitlaatsysteem. De 21 inch Mahora-wielen of de 22 inch exemplaren van het wieldesign Portofino vormen een aanvulling hierop, net als een verlagingset en de in een contrasterende kleur gespoten remklauwen. Tot zover de optische ingrepen die onderdeel maken van het pakket Premium Sports-Line Edition I. Met de frontspoilerlip en de achterklepspoiler van carbon gemonteerd mag jouw Conti als Edition II door het leven. Totale kosten? Circa 15.000 Engelse ponden.

Gerelateerde artikelen

Bentley werkt wansmaak in de hand met Continental 24

Autonieuws
> Artikel lezen

Hoe trouw is de nieuwe Continental GT aan de EXP 10 Speed 6?

Spyshots
Hoe trouw blijft de nieuwe Continental GT aan de EXP 10 Speed 6?
> Artikel lezen

Bentley houdt woord met Continental GT

Autonieuws
> Artikel lezen

Nieuwe Bentley Continental GT begint vorm te krijgen

Spyshots
> Artikel lezen

Hoe trouw is de nieuwe Continental GT aan de EXP 10?

Spyshots
> Artikel lezen

Born to race: Bentley Continental GT3

Autonieuws
Born to race: Bentley Continental GT3
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.