Tuning & styling

Tommy Kaira gecharmeerd van Japanse hybrides

Een hybride kan niet gestroomlijnd genoeg zijn. Dit komt natuurlijk ten goede van de luchtweerstand met als gevolg een nog lager verbruik. De verbouwde Honda Insight en Toyota Prius van Tommy Kaira moeten nu dus wel door de wind snijden. Dat ze er hierdoor ook nog eens een stuk sportiever ogen is mooi meegenomen, nietwaar?!

Kolder natuurlijk die inleiding. Uiteraard, bij sommige (sport)wagens heeft een aerodynamische bodykit wel degelijk uitwerking op de luchtweerstand, maar niet zozeer bij modellen als een Honda Insight en de Toyota Prius. Ze worden er in de regel alleen maar zwaarder van en dat drukt juist op het brandstofverbruik. Het grootste gros van de hybridenrijdende automobilist heeft zo’n schoonheidswonder simpelweg gekocht omwille van de lagere gebruikskosten. En hoewel het Japanse Tommy Kaira hoogstwaarschijnlijk geen weet heeft van ons heffingsysteem voor auto’s zijn er hier vast mensen die zo’n ‘gepimpte’ Prius of Insight wel zien zitten.

Mogelijkheden
Zoals op de foto’s is te bewonderen kun je het zo gek maken als je wilt. Schreeuwende voorbumpers, uitpuilende frontspoilerslips, markante zij-skirts, dikke achterbumpers en overdreven uitlaatsystemen. Het is bij Kaira allemaal verkrijgbaar voor je Japanse hybride. Een verlagingset is er ook zo onder geschroefd, net als een set wielen die nog maar net in de wielkasten passen. Dus mocht je nog niet opvallen in je Insight of Prius, dan kan dat alsnog. Gewoon een ticket naar Japan boeken, want we hebben niet kunnen ontdekken waar er hier een importeur van Tommy Kaira-accessoires bevindt. Zo goed is ons Japans nu ook weer niet.

Gerelateerde artikelen

Toyota Prius Plug-In Hybrid nu met specs en prijs

Autonieuws
> Artikel lezen

Driemaal scheepsrecht voor Honda Insight?

Spyshots
> Artikel lezen

Euro NCAP stelt strengere veiligheidseisen

Autonieuws
> Artikel lezen

Toyota Prius nu ook weer als Plug-in Hybrid

Autonieuws
Toyota Prius nu ook weer als Plug-in Hybrid
> Artikel lezen

Toyota Prius by Wald: let it snow, let it snow

Tuning & styling
> Artikel lezen

Design nieuwe Honda Insight radicaal anders

Autonieuws
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.