Tuning & styling

Carlsson aan de E-cocktail

Na Brabus en Lorinser heeft ook tuner Carlsson de nieuwe Mercedes E-klasse gebrouwen naar eigen afdronk. Opmerkelijk is dat alle genoemde tuners de E-klasse behoorlijk keurig hebben behandeld. Ze begrijpen dus het ingetogen karakter die de E van zichzelf wil uitstralen.

Dat wil niet zeggen dat een Mercedes-Benz E-klasse niet sportief kan zijn. Dat bewijst huistuner AMG niet alleen; Brabus, Lorinser en nu ook Carlsson geven hier op hun eigen wijze draai aan. De laatste doet dit vanzelfsprekend met een stylingpakket dat aan de voorzijde bestaat uit een compleet nieuwe voorspoiler, grille en verticale LED-dagrijverlichting met xenontechniek. Aan de zijkant zien we zij-skirts en mooi afgewerkte ventilatieroosters in de voorste spatborden. Wielen in verschillende smaken en maten kunnen niet ontbreken en daarin is Carlsson dan ook voorzien. Wandelen we door naar achteren dan valt ons de kofferdekselspoiler en de enorme ovalen eindpijpen op. Een achterbumperspoiler met geïntegreerde diffuser is in de plaats van de standaard bumper gekomen. Voor het verfraaien van het interieur heeft Carlsson gekozen voor (suède)leer, alcantara en aluminium. Het is overal te vinden en logo’s laten weten dat het hier om een Carlsson gaat.

Verhoogde prestaties
Motorische upgrades zijn er binnenkort verkrijgbaar voor de diesels E 250 CDI en E 350 CDI en de benzine E 500. De oliestokers krijgen na een kuur respectievelijk 40 en 46 pk bovenop het standaard vermogen van 204 en 231 pk. Middels Carlsson’s CM50kit inclusief sportuitlaatsysteem krijgt de E 500 er 55 pk bij. Het totale vermogen komt daarmee op 443 pk. Om al die power meer gecontroleerd op het wegdek over te brengen kan Carlsonn het zogeheten C-Tronic Suspension leveren. Dit luchtveringsysteem kan de auto met maximaal 43 mm verlagen. Bovendien kan de bestuurder via verschillende rijstanden het rijkarakter van de E naar eigen wens afstemmen.

Gerelateerde artikelen

Koop deze maagdelijke Mercedes-Benz 190 E Evolution II

Autonieuws
> Artikel lezen

Prijskaartje voor Mercedes E 350 e (15% bijtelling)

Autonieuws
Prijskaartje voor Mercedes E 350 e (15% bijtelling)
> Artikel lezen

571 of 612 pk voor nieuwe Mercedes-AMG 63 (S)

Autonieuws
Mercedes-AMG E 63 (S)
> Artikel lezen

AMG E 63 4MATIC+ overtreft vorige E-Klasses

Autonieuws
AMG E 63 4MATIC+ overtreft vorige E-Klasses
> Artikel lezen

Nieuwe dieselhybrides van Mercedes C- en E-klasse

Autonieuws
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.