Tuning & styling

Vergeet de X5 M, dit is ‘m: G-Power Typhoon

Noemden we de nieuwe BMW X5 M een super-SUV. Wat moet dit monster dan wel niet zijn? Het is dé Super Ultra Vehicle (SUV) van G-Power. Vergeet de BMW X5 M, dit is ‘m: de Typhoon.

Nou ja, wat betreft uitmonstering verpulvert de G-Power Typhoon de BMW X5 M. Maar als we over power spreken moet de tuner de fabrikant uit München voor zich dulden. De Typhoon beschikt over ‘slechts’ 525 pk, afkomstig uit een opgepepte (supercharged) 4.8 liter V8. Ook het maximum koppel blijft achter op de X5 M; 680 Nm tegen 600 voor de Typhoon. De sprint naar 100 km/h voltrekt zich in 5,0 seconden rond, vanuit stilstand naar 200 km/h duurt 18,4 seconden en de topsnelheid bedraagt 275 km/h. In het laatste geval net zo hoog als de X5 M, mits deze is voorzien van het M Performance pakket. Veel scheelt het dus allemaal niet.

Woest!
Je kunt simpelweg niet om de G-Power Typhoon heen. De uitmonstering is bruut, ordinair en opzichtig. Maar ook op de juiste manier angstaanjagend en intimiderend; precies zoals het hoort bij een SUV van dit kaliber. We nemen de enigszins foute blauwe LED-verlichting onder de dorpels van de auto op de koop toe. De eindpijpen van het uitlaatsysteem maken daarentegen alles weer goed. Ze hebben ieder een diameter van 114 mm. Woest! Wat zal daar een huiveringwekkend gebrul uitkomen. De wielen zijn van het type ‘Silverstone Forged Edition’ en meten maar liefst 23 inch in diameter. Kleinere maten zijn vast niet verkrijgbaar en waarom ook?! Wie zo’n gruwelijk apparaat koopt gaat niet voor comfort.

Gerelateerde artikelen

Soft Close-portieren BMW X5 amputeren duim

Autonieuws
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.