Tuning & styling

Het beste verbeterd: Bugatti Veyron Mansory

Het hoeft geen betoog dat Bugatti momenteel het beste ter wereld in huis heeft. In ieder geval het snelste. Maar het beste of het snelste kan altijd beter. Daarom verschaftte Mansory zichzelf één van de maximaal driehonderd te bouwen Veyron’s aan en doopte deze om tot ‘Lineau Vincerò’.

‘Vincerò’ is de naam van Mansory’s nieuwste accessiorelijn. Het Italiaanse woord betekent in het Nederlands: ‘Ik zal overwinnen’. En met die gedachte creëerde de tuner deze Bugatti 16/4 Linea Vincerò. Anders vertaald: Het beste verbeterd’.

Carbon, carbon en nog eens carbon
Mansory begon haar project om de Bugatti Veyron te optimaliseren met het vervangen van veel standaard carrosseriedelen door exemplaren van carbonfiber. Een groot aantal delen van de Veyron is al van dit lichte en peperdure materiaal gemaakt, maar Mansory sloeg echt helemaal door. Bovendien werden de nieuwe panelen onbewerkt gelaten, waardoor de hypersportwagen een sinistere uitstraling heeft gekregen. De zwarte turbinewielen zijn hiervoor mede verantwoordelijk, evenals het toegevoegde spoilerwerk van…inderdaad koolstofvezel. Onder andere het front onderging een lichte facelift naar Mansory’s eigen smaak. Het Bugatti-embleem in de grille verviel. Het herbergt nu een ‘V’, verwijzend naar Vincerò. Ook kreeg de auto een nieuwe voorspoiler met LED-dagrijverlichting in de spijlen van de openingen. De zij-skirts zijn eveneens opnieuw ontwikkeld, terwijl de vergrote luchtinlaten in de flanken en de achterzijde de machtige zestiencilinder beter moeten koelen. Wij zien het eerlijk gezegd niet op de foto’s en ook toen we de Mansory Veyron in het echt zagen op de beursstand in Genève merkten we dit niet op.

Chique interieur
Het verschil tussen het standaard interieur en die van de Linea Vincerò is wel duidelijk zichtbaar. Meest opvallend is de LED-verlichting in de zittingen, het dashboard en de deurpanelen. Dit zogenoemde Ambiente-Illumination System moet voor een sfeervolle ambiance binnenin zorgen. Verder zijn het wederom talloze accenten van carbon die de boventoon voeren, naast het luxueuze en speciaal geprepareerde fijnleer. Let ook eens op het opvallend gestileerde stuurwiel.

Nog meer power
Naast alle uiterlijke wijzingen werd ook de motor onder handen genomen. Door de - naar eigen zeggen - verbeterde koeling richting het motorcompartiment en het geoptimaliseerde uitlaatsysteem produceert de Vincerò 1.109 pk en een nog hoger koppel van 1.310 Nm. Sprintcijfers maakt Mansory helaas niet bekend, maar geloof ons dat de Veyron met dit vermogen nog iets beter - of in ieder geval - iets sneller is geworden.

Gerelateerde artikelen

Bugatti Veyron nu als woodie

Lifestyle & design
Bugatti Veyron van hout
> Artikel lezen

Bugatti Veyron neemt afscheid met 'La Finale'

Autonieuws
Bugatti Veyron neemt afscheid met 'La Finale'
> Artikel lezen

Krankzinnig: zo duur is een Bugatti écht!

Autonieuws
Aanschaf
> Artikel lezen

Waarom deze Bugatti Veyron maar € 75.000,- kost

Autonieuws
Waarom deze Bugatti Veyron maar € 75.000,- kost
> Artikel lezen

Zo legt Bugatti de Chiron-klant in de watten

Autonieuws
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.