Tuning & styling

Begrensd op 310 km/h: Sportec RS700 (RS6)

De snelste sedan ter wereld niet snel genoeg? Reis dan af naar het Zwiterse Höri, de plaats waar Sportec is gevestigd. Zij transformeren een Audi RS6 graag over in hun eigen RS700. Jullie raden het al: het getal staat in dit geval voor een vermogen van 700 pk. Genoeg om ruimschoots over de 300 km/h te gaan.

Geen Porsche, Volkswagen of Audi is veilig voor de technische vernuftigheid van Sportec. De Zwitsers weten duizelingwekkende vermogens uit auto’s te halen alsof ze een appel aan het schillen zijn. Zo eenvoudig lijkt het te gaan. Ook de Audi RS6 Limousine moest eraan geloven.

700 pk en 800 Nm
Enkel het aanpassen van de parameters van de motorunit en een geheel nieuw uitlaatsysteem, dat de uitlaatgassen optimaal afvoert naar de 76 mm dikke eindpijpen, resulteren in een totaal vermogen van 700 pk. Het koppel steeg van de standaard 650 Nm naar een hoogte van 800 Nm. Al dit geweld maakt het mogelijk in slechts 4,0 seconden vanuit stilstand naar 100 km/h te sprinten. En tellen tot twaalf is voldoende om een snelheid van 200 km/h te bereiken. Z’n topsnelheid? Die is elektronisch afgeregeld op 310 km/h. Maar er zit meer in volgens Sportec. Wij geloven dit graag.

Weinig ondersteuning nodig 
Zoals we van Sportec gewend zijn is de ondersteuning van al die peekaa’s beperkt gebleven. Een verlagingset van 30 mm en een voorsplitter en diffuser van carbon waren voldoende om het vermogen fatsoenlijk over alle vier de wielen te verspreiden. Die 22 inch wielen zijn overigens van het type Mono/10 met daaromheen schoeisel in de maat 265/30ZR22. Binnen zijn het diverse aluminium accenten die het onderscheid maken.

Gerelateerde artikelen

Hoog instappen in nieuwe Audi A6 Limousine

Autonieuws
> Artikel lezen

Audi start met exclusieve Audi Sport-dealers

Autonieuws
> Artikel lezen

A6 Avant komt nieuwe Audi A6-gamma versterken

Autonieuws
> Artikel lezen

Audi RS6 verbreekt opnieuw snelheidsrecord op ijs

Autonieuws
Audi RS6 verbreekt opnieuw snelheidsrecord op ijs
> Artikel lezen

IJsrecord Bentley nu al weer aan flarden

Autonieuws
IJsrecord Bentley nu al weer aan flarden
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.