Tuning & styling

Ventross uitmonstering voor Lexus IS-F

Het Amerikaanse Vorsteiner parallelliseert haar bedrijfsactiviteiten. Normaal gesproken stort het zich op auto’s van Duitse makelij, maar nu heeft het ook een Japanner uitgemonsterd die van zichzelf al behoorlijk monsterachtig is, de Lexus IS-F.

De bedrijfstak van Vorsteiner die zich op Japanse auto’s richt heeft hiervoor een speciale naam gekregen. Onder de noemer ‘Ventross’ zullen Oosterse modellen hun tuningskuur ondergaan. De aftrap is weggelegd voor de Lexus IS-F. In z’n normale hoedanigheid al zeker niet de minste, maar met de bodykit van Vorsteiner wordt het helemaal een bruut apparaat. Vooral de contrasterende kleuren waarin de Ventross Lexus V-SF is uitgevoerd versterkt dit.

Inhoud bodykit
Het technische gedeelte werd ongemoeid gelaten. Met 400 pk uit een 5.0 liter V8 lijkt ons veranderingen aldaar ook niet nodig. De tuner monteert enkel een aantal optische elementen. Een zwarte voorspoilerlip moet voor een snellere afvoer onder de auto’s zorgen. De diffuser is nagenoeg een kopie van de standaard bumper, behalve dat het nu een los onderdeel is geworden. Anders is de kofferklep met geïntegreerde spoiler. Deze is van koolstofvezel gemaakt en 50% lichter dan de normale uitvoering. De wielen zijn in verschillende maten verkrijgbaar (19 en 20 inch) met zes of drie spaken.

Gerelateerde artikelen

Gefacelifte Lexus IS geïnspireerd op fraaie LF-LC

Autonieuws
> Artikel lezen

World Car Award finalisten bekendgemaakt

Autonieuws
World Car Award finalisten bekendgemaakt
> Artikel lezen

In het zonnetje: Lexus IS 300h Edition en F Sport Edition

Autonieuws
In het zonnetje: Lexus IS 300h Edition en F Sport Edition
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.