Tuning & styling

Nieuwe Techart Aerokit voor Porsche 911

Na divers testwerk in de windtunnel heeft Techart de nieuwe Aerokit voor de gefacelifte Porsche 911 gereed. Het resultaat mag er zijn. Het Aerokit pakket wordt op de aankomende Essen Motor Show eind november officieel gepresenteerd.

De Duitse tuner Techart gaat niet over één nacht ijs. Alle stylingpakketten die het ontwikkelt worden uitvoerig getest in de windtunnel om de prestaties van de auto’s te verbeteren. Ook het nieuwe Aerokit pakket voor de onlangs vernieuwde Porsche 911 heeft veel testwerk moeten doorstaan om uiteindelijk tot dit resultaat te komen.

Inhoud Aerokit
De stylingkit zorgt er voor dat de aerodynamica van de 911 naar een nog hoger niveau wordt getild. Ook krijgen sommige onderdelen (waaronder de remmen) betere koeling dankzij goede geleiding van de luchtstroom langs de auto. De Aerokit omvat aan de voorzijde een onderspoiler, welke aan de standaard bumper bevestigd kan worden, koplampverfraaiingen en een smalle luchtinlaat onder de motorkap. Deze laatste is volgens Techart meer decoratief bedoeld, want de motor bevindt zich achterin. Via de sierlijke zij-skirts, de nieuwe spiegelkappen en de lichtmetalen wielen (18, 19 en 20 inch) komen we bij de achterzijde. Daar bevinden zich een viertal spoilers die de neerwaarts druk op de achterwielen moeten vergroten. Het standaard uitlaatsysteem is vervangen voor een Teachart-versie met aan weerszijde in elkaar geschakelde eindsierstukken. Het is opgenomen in een diffuser. Natuurlijk is de Techart Porsche 911 iets lager bij het asfalt gezet middels een verlagingskit en ook zijn er wederom de meest uiteenlopende opties verkrijgbaar om het interieur te verfraaien.

Gerelateerde artikelen

Huh, Porsche 911 GT3 ook als cabrio?!

Spyshots
> Artikel lezen

Theon Porsche Design: 'Wat Singer kan, kunnen wij beter'

Autonieuws
> Artikel lezen

Porsche luidt einde 911.2 in met 911 Speedster

Autonieuws
Porsche luidt einde 911.2 in met 911 Speedster
> Artikel lezen

Aanschouw de Singer Porsche 911 DLS en kwijl

Autonieuws
> Artikel lezen

Porsche met 10(!) 911's RSR naar Le Mans

Autonieuws
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.