Tuning & styling

Audi Q5 van ABT Sportsline smoelt lekker

ABT Sportsline heeft zich gestort op de Audi Q5. Het resultaat is een markante SUV met een agressief smoelwerk die op gigantische wielen staat. Onderhuids zijn er diverse oppeppers leverbaar voor verschillende motoren.

Het is duidelijk te zien dat ABT Sportsline een bepaalde rode draad door hun SUV-tuningsprojecten laat lopen. Op de ABT Volkswagen Tiguan en de ABT Audi Q7 zagen we al de opvallende wielkasten en op ABT’s nieuwste creatie - de ABT Q5 - is dit niet anders. Aan de voorkant ging de Duitse tuner nog een stapje verder. Dit gedeelte is bij de Q5 minder ingetogen dan bij de andere zojuist genoemde SUV’s. Een forse voorspoiler wordt gecombineerd met een opvallende sportgrille. Door de verticale spijlen oogt het geheel lekker agressief. De bodemplaatprotectie is ook vervangen voor een karikatuur exemplaar. Reken maar dat automobilisten snel opzij gaan wanneer deze Q5 opduikt in de achteruitkijkspiegel. Aan de achterzijde wordt de luchtstroming over het dak weggeleid via de dakspoiler en een nieuwe achterbumper inclusief diffuser maken de ABT Q5 tot een excentrieke verschijning. Eventueel kan de klant de keuze maken voor ander uitlaatsysteem die perfect aansluit op de openingen in de achterspoiler. Enorme 20 inch lichtmetalen wielen van het type BR of AR zorgen voor de finishing touch.

Oppeppers
Onderhuids kan ABT Sportsline zorgen voor een opkikker van de motor. De 2.0 liter TDI levert na een kuurtje 190 pk in plaats de standaard 170 pk. Een serieuzere vermogenstoename is er beschikbaar voor de 3.0 liter zescilinder diesel. Deze stijgt van 240 pk naar een respectabele 310 pk en een maximum koppel van 610 Nm. Hoeft het allemaal niet zo heftig dan is het ook mogelijk de V6 TDI naar een maximun van 282 pk te brengen. De 2.0 TFSI benzine krijgt er na aanpassingen van de motorunit 29 pk bij, zodat het totaal op 240 pk uitkomt. Om het toegenomen vermogen in nog betere banen te leiden is het mogelijk grotere 380 mm remschijven te monteren. Met een verlagingkit wordt de wegligging verbeterd.

Eerste helft 2009
Op dit moment is ABT Sportsline nog bezig het tuningspakket af te ronden. In de eerste helft van 2009 kunnen klanten met hun Audi Q5 bij de tuner terecht.

Gerelateerde artikelen

Abt geeft Audi SQ5 flinke pk-injectie

Autonieuws
SQ5
> Artikel lezen

Deze Q’s kun je van Audi verwachten

Autonieuws
Q8
> Artikel lezen

Audi Sandbox maakt kinderfantasieën nog echter

Autonieuws
Audi Sandbox is uitgekomen fantasie van ieder kind
> Artikel lezen

Audi's quattro-techniek is fikse omzetmaker

Autonieuws
Audi's quattro-techniek is fikse omzetmaker
> Artikel lezen

Audi SQ5 TFSI: 354 pk sterk topmodel

Autonieuws
Audi SQ5 TFSI: 354 pk sterk topmodel
> Artikel lezen

Nieuwe instapper maakt Audi Q5 stuk betaalbaarder

Autonieuws
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.