Tuning & styling

Sterker het terrein in met de Delta4x4 Kuga

De Ford Kuga is af-fabriek al een stoere verschijning, maar volgens Delta4x4 kan het allemaal nog een tikkeltje beter. De tuner levert een vermogensboost voor de motor en verbetert de terreincapacitetiten van de SUV.

Ford’s nieuwe SUV is nog maar net afgedaald naar de nieuwsarchieven en belandde onlangs in de showrooms. De Kuga hangt dus nog vers in het geheugen. Delta4x4 houdt zich al dertig jaar bezig met de wereld van offroad. Voor de offroad-specialist dus een uitgesproken kans om met een designkit op de markt te komen voor de Kuga. De offroad-eigenschappen van de SUV zijn daarbij tevens verbeterd.

Terreinbeul
Wanneer je vanuit de showroom meteen de eerste beste zandbak inrijdt, kom je van een koude kermis thuis. De Kuga heeft van zichzelf niet voldoende capaciteiten om eens lekker los te gaan over minder begaanbaar terrein. Maar na een kuurtje van Delta4x4 voelt de SUV zich op een drassige ondergrond als een vis in het water. Volgens Delta4x4 althans. Door andere sportveren te monteren wordt de Kuga 30 mm hoger op z’n poten gezet. En mede door de 18 inch lichtmetalen wielen stijgt de grondspeling met 55 mm. Andere wielen variërend in de maten 17 t/m 22 inch zijn ook mogelijk. Pirelli Scorpion banden geven een betere tractie. Voor de zekerheid worden de motor, versnellingsbak, uitlaatsysteem en brandstoftank beschermd door een 5mm dikke bodemplaat. En aan weerszijden zijn flinke bull-bars met een dikte van 76 mm gemonteerd. De Delta4x4 Kuga kan dus wel tegen een stootje.

Meer vermogen
Hellingen en obstakels worden makkelijker bedwongen door het motormanagement aan te passen. Het motorvermogen van de 2.0 liter TDCi-diesel stijgt hierdoor met 26 pk. Standaard levert de Ford Kuga 136 pk. Ook het koppel is gestegen. Deze bedraagt 380 Nm. Binnenkort kan Delta4x4 ook een vermogensboost van 40 pk leveren. Nieuwe en betere remmen vertragen de SUV vervolgens beter.

Accessoires
Wanneer het gebied flink bebost of zeer donker is, zorgen extra lampen voorop de grille voor een goede zichtbaarheid. Ze zijn afkomstig van Rally-expert PIAA. Meer accessoires zitten eraan te komen, maar deze zijn nog in ontwikkeling. Op termijn is er in ieder geval een bull-bar verkrijgbaar, die aan alle veiligheidseisen voor voetgangers voldoet.

Gerelateerde artikelen

Ford Kuga visueel en technisch opgefrist

Autonieuws
Facelift Ford Kuga vooral technisch van aard
> Artikel lezen

Ford maakt beginnetje met nieuwe Kuga

Spyshots
> Artikel lezen

Ford presenteert gefacelifte Escape annex Kuga

Autonieuws
> Artikel lezen

Ford Vignale-trim voor S-Max, Edge en Kuga

Autonieuws
Vignale-trim voor Edge, Kuga & S-Max
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.