Tuning & styling

Audi R8 van PPI: veel carbon en 460 pk

De Audi R8 is door tuner PPI naar een hoger plan getild. PPI heeft een carbon bodykit ontwikkeld die de R8 een nog meer aansprekend uiterlijk en meer sportiviteit meegeeft. Bovendien is de V8 getuned tot 460 pk en dat zorgt voor nog spectaculairdere prestaties.

PPI Automotive Design is één van de vele Duitse tuners die zich heeft toegelegd op de tuning en styling van Audi´s. Zo kwam ook de R8 aan bod. Aangezien Audi zelf al vrij veel carbon heeft gebruikt heeft PPI dat thema verder doorgezet. De gehele bodykit is ontworpen in de windtunnel en gemaakt van carbon. Daarbij valt als klant te kiezen voor mat dan wel glanzend carbon.

Carbon bodykit
Het is de voorzijde die het meest in het oog springt. PPI heeft een voorspoilerlip gemonteerd en de openingen in de standaard voorbumper zijn geoptimaliseerd. Dit is gedaan om extra koeling naar de voorremmen te leiden en bovendien geeft het de R8 een nog sportiever front mee. Aan de achterzijde zien we een geheel in carbon uitgevoerde diffusor, een chromen strip tussen de achterlichtunits en een fors vergrootte spoiler. In tegenstelling tot de standaard spoiler op de R8 is dit exemplaar gefixeerd en dus niet inklapbaar. Wel valt de spoiler in te stellen. Dankzij al deze aanpassingen claimt PPI een verbeterde aërodynamica en meer downforce op zowel de vóór- als de achterwielen. Ook het interieur werd voorzien van diverse carbon elementen. Zo zijn de middentunnel, het stuurwiel en de deurpanelen deels voorzien van het zwarte materiaal.

40 pk extra vermogen
Motorisch is de R8 al een krachtpatser, maar PPI gaat nog een stapje verder. Dankzij een aangepast uitlaatsysteem en chiptuning werd het motorvermogen opgedreven tot 460 pk, ofwel een winst van 40 pk. Het koppel stijgt van 430 naar 465 Nm. PPI laat weten dat hun R8 in slechts 4,4 seconden vanuit stilstand naar 100 km/h sprint en een topsnelheid behaalt van 305 km/h. Prestaties waarmee nagenoeg alle andere weggebruikers het nakijken wordt gegeven.

Gerelateerde artikelen

'Geniet van de Audi R8 zolang het nog kan'

Autonieuws
'Geniet van de Audi R8 zolang het nog kan'
> Artikel lezen

Audi presenteert R8 V10 RWS mét achterwielaandrijving

Autonieuws
Audi presenteert R8 met achterwielaandrijving
> Artikel lezen

Geen opvolger, wel nog een facelift voor Audi R8

Spyshots
> Artikel lezen

Audi passeert Abt met Audi Sport Performance Parts

Autonieuws
Audi passeert Abt met Audi Sport Performance Parts
> Artikel lezen

Audi R8 Audi Sport Edition: durf jij?

Autonieuws
> Artikel lezen

Avontuur elektrische Audi R8 e-tron al weer voorbij

Autonieuws
Avontuur elektrische Audi R8 e-tron al weer over
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.