Tuning & styling

TechArt GTstreet alias Porsche 911 Turbo

TechArt tilt de Porsche 911 Turbo naar hoger plan. De TechArt GTstreet is gebaseerd op de 911 Turbo uit de 997-serie en brengt een adembenemende 630 pk over op alle vier de wielen. Slechts 3,2 seconden heeft deze Duitser nodig om vanuit stilstand naar de 100 km/h te sprinten.

De beroemde Duitse Porsche-tuner TechArt weet keer op keer te verbazen. Ditmaal met de getunede 911 Turbo (997). Standaard is dit model met 480 pk en 620 Nm al niet onbedeeld. TechArt wist er echter meer uit te halen. De tuner veranderde het motormanagementsysteem, monteerde een conversiekit voor de turbo´s, paste de luchtinlaat aan en ook de intercooler moest eraan geloven. De klus leverde een enorme vermogenswinst op. De GTstreet van TechArt weet niet minder dan 630 pk en 820 Nm op alle vier de wielen over te brengen. Daarmee sprint de 911 Turbo in slechts 3,2 seconden naar 100 km/h en is een topsnelheid van 345 km/h haalbaar.

Bodykit
Dergelijke vermogenstoenamen vragen ook om technische aanpassingen wat betreft de aërodynamica. De door TechArt ontwikkelde bodykit zorgt dan ook niet alleen voor een spectaculair uiterlijk, maar optimaliseert ook de wegligging. Aan de voorzijde zien we een voorspoiler van carbon die moet zorgen voor meer neerwaartse druk op de voorwielen. Bovendien zorgen de grote luchtinlaten voor extra koeling van de radiateur, de oliekoelers en de remmen. Aan de achterzijde zorgt de dakspoiler voor een drukverhoging op de achterwielen. Lichtmetalen wielen van 20 inch formaat maken het geheel tot een visueel aantrekkelijk plaatje.

Lederen interieur
Het binnenste van de 911 Turbo werd door TechArt voorzien van exclusieve lederen bekleding. Het stiksel heeft een contrasterende kleur en verder zien we carbon accenten.

Gerelateerde artikelen

Porsche 911 GT2 RS scherpt Ring-record aan met liefst 10 seconden

Autonieuws
> Artikel lezen

Voortuitblikken op volgende generatie Porsche 911

Autonieuws
> Artikel lezen

Kleur bekennen met de nieuwe Porsche 911 GT2 RS

Autonieuws
> Artikel lezen

Eerste blik op volgende Porsche 911 Turbo

Spyshots
> Artikel lezen

Porsche 911 Turbo S Exclusive Series: Turbo S is sneller dan ooit

Autonieuws
Porsche 911 Turbo S Exclusive Series: Turbo S is sneller dan ooit
> Artikel lezen

Ruim 3,5 ton voor 700 pk sterke Porsche 911 GT2 RS

Autonieuws
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.