Tuning & styling

Audi S3 van tuner Sportec

De Zwitserse tuner Sportec heeft zich bekommerd over de Audi S3. De sportieve hatchback uit Ingolstadt is dankzij z´n turbomotor goed een vermogen van 265 pk, maar dat vond Sportec niet voldoende. De Sportec Audi S3 neemt met slechts 300 pk genoegen.

Dat de Audi S3 met 265 pk en 350 Nm geen stakker is lijkt ons duidelijk. Maar tuners vinden dat meer altijd beter is. Zo ook het Zwitserse Sportec. Zij hebben de 2.0 liter viercilinder turbomotor uit de S3 onder handen genomen en weten op te peppen tot 300 pk en 410 Nm. Dat resulteert in bijna een seconden winst in de nul naar honderd sprint. De Sportec S3 weet in slechts 5,1 seconden vanuit stilstand de 100 km/h te bereiken en de topsnelheid ligt op 265 km/h.

Felgroene accenten
Uiterlijk heeft Sportec slechts met details kenbaar gemaakt dat deze S3 meer in huis heeft dan het standaard model. De grille werd voor de gelegenheid in een felgroene kleur gespoten en ook de velgrand en de remklauwen dragen deze kleur. Overigens zijn de 19 inch lichtmetalen wielen ook bij Sportec te bestellen. De banden meten in combinatie met deze velgen maar liefst 235/35 ZR19.

Leer en Alcantara
In het interieur kan Sportec deze auto voorzien stoelen die bekleed zijn met leer en Alcantara. Eventueel kunnen daarin ook Sportec-logo´s worden opgenomen. Een setje aluminium pedalen maakt het plaatje compleet.

Gerelateerde artikelen

Brute Audi A3 clubsport quattro in actie

Fotogalleries
> Artikel lezen

Abt beurt Audi S3 op naar 370 pk

Tuning & styling
Abt beurt Audi S3 op naar 370 pk
> Artikel lezen

Audi S3 Plus voert de druk op bij RS3

Autonieuws
Audi S3 Plus voert de druk op bij RS3
> Artikel lezen

Abt geeft ook Audi S3 Limousine 370 pk

Tuning & styling
Abt geeft ook Audi S3 Limousine 370 pk
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.