Tuning & styling

Lorinser-sportpakket voor Mercedes C-klasse

Tuner Lorinser heeft een sportpakket voor de Mercedes C-klasse ontworpen. Meest opvallend zijn de turbine-look lichtmetalen wielen, de grote koelopeningen in de voorbumper en de koelsleuven in de zijschermen. Maar ook het speciale uitlaatsysteem accentueert Lorinsers sportpakket.

Al vele jaren is de Duitse tuner Lorinser gespecialiseerd in de tuning en styling van Mercedes-modellen. De tuner is er met de nieuwe C-klasse vlot bij. Sterker nog, het is de eerste tuner die een sportpakket aanbiedt voor de nieuwe sedan uit Stuttgart. De Mercedes C-klasse heeft dankzij dit sportpakket een extra sportieve en zelfs licht agressieve look gekregen.

Koelsleuven in de zijschermen
Aan de voorzijde domineert de nieuwe bumper het aanzien. De drie grote luchtinlaten in combinatie met de voorspoiler en de duidelijk zichtbare mistlampen zorgen voor een extra sportieve aanblik. Van opzij bepalen dit keer niet alleen de zijskirts het beeld. Direct in het oog springend zijn de ventilatie-openingen in de zijschermen. Ook de 19 inch lichtmetalen wielen zijn beeldbepalend. Een klein spoilertje op de achterruit doet het dak langer lijken, maar echt in het oog springend is de nieuwe achterbumper. Hierin zijn de scherp gelijnde sportuitlaten naadloos verwerkt. Volgens Lorinser klinkt het uitlaatsysteem overigens net zo mooi als het eruit ziet.

Verlaagd
Onderhuis zijn de verschillen minimaal. Lorinser spreekt van een tuningskit voor de dieselmotoren, maar over de specificaties wordt met geen woord gerept. Wel is het onderstel aangepast en kwam de C-klasse daardoor dichter bij het asfalt te liggen. Het complete plaatje verstrekt het sportieve beeld, maar ook de rijbeleving van de nieuwe Mercedes C-klasse.

Gerelateerde artikelen

Nieuwe dieselhybrides van Mercedes C- en E-klasse

Autonieuws
> Artikel lezen

Mercedes-AMG C 63-modellen bijgepunt

Autonieuws
> Artikel lezen

Snelle facelift Mercedes C-klasse lijkt vooral technisch te zijn

Spyshots
> Artikel lezen

Facelift voor Mercedes-Benz C-klasse

Autonieuws
> Artikel lezen

Krankzinnig: Brabus Rocket 900 Coupé

Tuning & styling
Krankzinnig: Brabus Rocket 900 Coupé
> Artikel lezen

Nu al facelift voor Mercedes C-klasse?!

Spyshots
Nu al facelift voor Mercedes C-klasse?!
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.