Tuning & styling

Racy-look: Gemballa Mirage GT

Wat kan een Porsche Carrera GT eigenaar zich nog meer wensen? Juist, meer vermogen. Want volgens de gedachte van tuner Gemballa kun je nooit teveel vermogen hebben. Om die reden werd de Carrera GT van Porsche dan ook omgebouwd tot de Gemballa Mirage GT.

Porsche verkocht wereldwijd ongeveer 1.500 stuks van de Carrera GT. Dat maakt de auto zeer exclusief, maar niet voor iedereen exclusief genoeg. Wie zich als eigenaar van een Carrera GT dan ook zorgen maakt om de exclusiviteit van zijn bolide kan bij Gemballa terecht voor een make-over.

Racy-look
De Carrera GT is een exclusieve verschijning, maar dankzij Gemballa wordt het een unieke verschijning. De Carrera GT is door de tuner omgebouwd tot een sportauto met de looks van een ware race-auto die aan de vooravond van de 24 Uren van Le Mans lijkt te staan. De voorbumper werd door de tuner voorzien van extra luchtinlaten en een voorspoiler van carbon zorgt voor meer neerwaartse druk. Overigens zijn alle onderdelen die Gemballa gebruikt heeft gemaakt van het zeer sterke en lichte carbon. De motorkap is voorzien van een extra luchtinlaat, de zijskirts zijn additioneel aangebracht en op het dak is een luchtinlaat gemonteerd. Aan de achterzijde zien we twee extra uitlaatpijpen, een gewijzigde bumper en een aangepaste spoiler. Ook de vorm van het dak en de afdekplaat over de motor zijn aangepast.

Carbon interieuronderdelen
De autosport-look die Gemballa aan het exterieur heeft aangebracht is ook binnenin doorgevoerd. Dankzij vele carbon onderdelen werd het interieur voorzien van een sportievere en nog exclusievere uitstraling. Verder monteerde Gemballa een geïntegreerd multimediasysteem met touchscreen.

60 pk vermogenswinst
Waar het uiteraard allemaal om draait is het vermogen. Dankzij een aanpassing in het motormanagement levert de machtige 5.7 liter V10 een vermogen van 672 pk. Dat betekent een winst van 60 pk. Veel effect op de prestaties heeft het echter niet. De Gemballa Mirage GT is slechts 0,1 seconde sneller in de sprint naar 100 km/h dan de productie Carrera GT. Wat tevens een bijdrage heeft geleverd aan de vermogenstoename is het op maat gemaakte uitlaatsysteem. De aanwezigheid daarvan is zichtbaar dankzij de twee extra uitlaatpijpen die door de achterbumper heen komen. Om plaats te maken voor die twee pijpen werden het mistachterlicht en achteruitrijlicht verplaatst naar onderen. Wie bang is dat de keramische remmen van Porsche niet voldoende vertraging kunnen bieden kan dankbaar gebruik maken van de ´brake-flap´ in het midden van de spoiler. Dit onderdeel kennen we ook van de Bugatti Veyron en het is simpelweg een spoiler die omhoog komt wanneer er extra remkracht nodig is.

Unieke verschijning
Carrera GT-eigenaren kunnen bij Gemballa hun droom verwezenlijken. De tuner heeft de Carrera GT omgebouwd tot een race-auto die geschikt is voor de openbare weg. Bovendien is de auto uniek in zijn soort en zorgen alle extra ´accessoires´ ervoor dat dit de meest sportieve Carrera GT ter wereld is.

Gerelateerde artikelen

Hoe gaaf! Iemand heeft een Porsche 917K als daily driver

Autonieuws
> Artikel lezen

Porsche 919 Hybrid sneller dan F1 op Spa

Autonieuws
Porsche 919 Hybrid sneller dan F1 op Spa
> Artikel lezen

Porsche 911 GT3 RS 'vliegt' over de Ring in 6:56,4

Autonieuws
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.