Tuning & styling

Exclusieve Startech-look voor Jeep Commander

Chrysler en Jeep tuner Startech komt met een lijn exclusieve accessoires voor de Jeep Commander. Voor zowel het exterieur als het interieur heeft de Duitse tuner diverse accessoires ontwikkeld. Ook de 3.0 V6 dieselmotor bleef niet ongemoeid.

Voor het exterieur van de Commander hebben de ontwerpers van Startech een aantal exclusieve accessoires ontworpen. De Commander krijgt dankzij de zilvergrijze onderdelen in de bumper en verchroomde spijlen in de grille een exclusiever voorkomen dan de standaard Commander. Ook de verchroomde spiegelkappen dragen bij aan deze uitstraling. Van opzij zien we een set skirts die zijn voorzien van LED-verlichting. De LED-lampjes onderin de skirts gaan branden zodra de auto met een druk op de knop wordt geopend. Aan de achterzijde zien we een aangepaste bumper waar afdekkapjes in zijn gemonteerd die de sleepogen en optionele trekhaak bevestiging afdekken. Het geheel wordt afgerond door een setje lichtmetalen wielen van 20 inch. De gemonteerde banden meten 265/45 ZR20.

Motortuning V6 diesel
Bij alleen het exterieur heeft Startech het niet gelaten. De Amerikaanse SUV werd ook dichter naar het wegdek gehaald. De aangepaste veren zorgden 30 mm minder grondspeling. Het lagere zwaartepunt wat hierdoor ontstaat draagt bij aan de rijeigenschappen van de Commander. Speciaal voor de V6 commonrail dieselmotor ontwikkelde Startech de SD6 performance kit. Het vermogen van de zescilinder steeg van 218 tot 262 pk bij 4.000 tpm. Nog belangrijker in het dagelijks verkeer is dat het koppel toenam van 510 naar 580 Nm (tussen 1.600 en 2.600 tpm beschikbaar). De sprint vanuit stilstand naar de honderd verbeterde met een halve seconde en is nu 8,5 seconden. De topsnelheid steeg van 191 naar 200 km/h.

Specifieke wensen
Startech vervult graag specifieke wensen van de klant en laat weten dat het interieur geheel naar wens is aan te kleden. De lederen bekleding kan door Startech worden geleverd in elke wensbare kleur. Verder heeft de tuner een aantal standaard accessoires waaronder een sportstuur en diverse aluminium onderdelen.

Gerelateerde artikelen

FCA: Ook modellenboost voor Maserati en Jeep

Autonieuws
FCA: Ook modellenboost voor Maserati en Jeep
> Artikel lezen

Eerste foto's gefacelifte Jeep Renegade

Autonieuws
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.