Tuning & styling

Exclusieve sportiviteit: Nothelle Audi A4

Nothelle is één van de weinige tuners die zich meer op exclusiviteit dan op sportiviteit richt. De laatste creatie van de Duitse tuner is de Audi A4 en A4 Avant. Dankzij een sportieve bodykit en tuningsprogramma onderscheidt deze A4 zich van de massa.

Bij Nothelle draait het vooral om exclusiviteit. De accessoires die Nothelle levert zijn sportief vormgegeven, maar wel zo dat het niet te opvallend is. Dat geldt ook voor de Audi A4 en A4 Avant die Nothelle recent heeft gepresenteerd. Groot voordeel van de leverbare accessoires is dat deze allemaal passen op de standaard bumpers van beide Audi-modellen.

Compleet pakket
Aan de voorkant zien we onder de standaard bumper gemonteerde voorspoiler. De zijskirts en leverbare wielkastverbreders vormen het beeld van opzij. Dit beeld wordt compleet gemaakt door de 19 inch lichtmetalen wielen. Nothelle levert deze wielen in drie verschillende uitvoeringen, waaronder één donkergrijs gekleurde. De A4 staat geschoeid op 235/35 ZR19 banden. Aan de achterkant zien we een spoiler op de kofferbak (A4 Sedan) of op de achterklep (A4 Avant). De achterbumper is te voorzien van een diffusor. Deze kan worden gespoten in de kleur van de carrosserie of worden uitgevoerd in carbon. Vier ovale uitlaatpijpen maken het beeld van de achterkant compleet.

2.0 TFSI met 310 pk
Waar Nothelle de looks bescheiden en vooral exclusief heeft gehouden is het qua motortuning wat heftiger te werk gegaan. Nothelle levert zowel voor de diesel- als de benzinemotoren diverse tuningsprogramma. Nieuw is de komst van een tuningsprogramma voor de 2.0 liter turbo FSI-motor. Deze motor levert af-fabriek een vermogen van 200 pk. Na een bezoekje aan Nothelle worden er 310 paardenkrachten overgebracht op de wielen. Het maakt de A4 tot een ware sportauto-killer. In slechts 5,5 seconden sprint de Audi naar 100 km/h en de topsnelheid ligt op maar liefst 280 km/h.

Verlagingskit
Om al dit geweld met goed fatsoen in de hand te kunnen houden werd ook het onderstel aangepakt. Nothelle levert een verlagingskit die puur gericht is op sportiviteit en eentje puur gericht op comfort. De op comfort gerichte verlagingskit heeft een sportievere wegligging, maar behoudt het comfort. De extra sportief afgestelde kit richt zich op de sportieve rijder die net dat beetje meer wenst.

Gerelateerde artikelen

Abt AS4 richt vizier op Alpina D3

Tuning & styling
Abt Audi AS4
> Artikel lezen

Prijzen nieuwe Audi A4 en A4 Avant: dit kosten ze

Autonieuws
Dit kosten de nieuwe Audi A4 en A4 Avant
> Artikel lezen

Prijzen nieuwe Audi A4 en A4 Avant: dit kosten ze

Autonieuws
Dit kosten de nieuwe Audi A4 en A4 Avant
> Artikel lezen

Audi A4 Avant op aardgas alvast aangekondigd

Autonieuws
Audi A4 Avant op aardgas alvast aangekondigd
> Artikel lezen

Dit zijn de nieuwe Audi A4 en A4 Avant

Autonieuws
Dit zijn de nieuwe Audi A4 en A4 Avant
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.