Tuning & styling

Abt Sportsline-look voor Audi Q7

De Audi Q7 is door Abt Sportsline zowel optisch als motorisch getuned. De Q7 werd voorzien van een spoilerpakket, zijskirts en een setje 22 inch lichtmetalen wielen. Bovendien werd de 3.0 liter TDI getuned.

Abt Sportsline is al 25 één van de belangrijkste Audi-tuners. Het grote voordeel van Abt is dat de producten stuk voor stuk leverbaar zijn via de Audi-dealers. De Zuid-Duitse tuner heeft zich recent bekommerd over de Q7. Het resultaat is een dikke en sportief ogende SUV.

22 inch lichtmetalen velgen
De Q7 werd door Abt Sportsline onder andere voorzien van een voorspoiler. In de voorbumper werd racegaas gemonteerd en de zijkant van de auto kreeg een sportievere en exlusievere look dankzij de zijskirts. Deze zijn gespoten in wit aluminium. Aan de achterkant valt de dakspoiler op. Ook de dubbele uitlaatpijpen met een diameter van 84 mm springen in het oog. Abt levert haar type AR-velgen ook voor de Q7. De velgen zijn voor de Q7 leverbaar in 20 of 22 inch. Kiest u voor 22 inch exemplaren dan monteert Abt standaard Continental-banden met een maat van 295/30 R22.

Tuning voor 3.0 TDI
Voorlopig heeft Abt alleen voor de 3.0 TDI een tuningsprogramma. De zescilinder dieselmotor van de Q7 werd getuned tot 272 in plaats van de standaard 233 pk. Het koppel steeg van 500 naar 580 Nm.

Gerelateerde artikelen

Audi Q7 e-tron TDI (15%) te bestellen

Autonieuws
En de prijs van Audi Q7 e-tron (15%) is...
> Artikel lezen

Audi SQ7 TDI: 435 pk en elektrische supercharger

Autonieuws
Audi SQ7 TDI
> Artikel lezen

Autotest | Audi Q7 TDI e-tron quattro

Autotests
Autotest | Audi Q7 TDI e-tron quattro
> Artikel lezen

Audi lepelt viercilinder-turbobenzine in Q7

Autonieuws
Audi lepelt viercilinder-turbobenzine in Q7
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.