Tuning & styling

Hartge BMW 3-serie met V10

BMW-tuner Hartge is erin geslaagd om de V10 uit de BMW M5/M6 in het vooronder van de 3-serie te monteren. Maar liefst 550 paardenkrachten zorgen voor een topsnelheid van 320 km/h.

Het eerste dat opvalt aan de Hartge H50 V10 is de two-tone carrosserie, de speciale luchtinlaten in de motorkap en de voorspoiler. Maar ook de spoiler op de kofferbak en de carbon spiegels vallen op. De H50 V10 staat op 20 inch lichtmetalen wielen waaromheen 245/30 en 285/25 banden zijn gelegd.
 
V10 met 550 pk
Het meest opvallende ligt echter onder de motorkap van deze 3-serie. Daar heeft Hartge de V10 uit de BMW M5/M6 weten te monteren. Speciaal voor de gelegenheid heeft Hartge de motor nog eens 50 pk extra gegeven waardoor een totaal van 550 pk en een koppel van 520 Nm op de achterwielen wordt overgebracht. De achteras en wielophanging zijn aan dit geweld aangepast. Behalve de motor heeft Hartge ook de SMG 7-traps automaat uit de M5/M6 in deze 3-serie gemonteerd.
 
330 km/h
Om de auto compleet te transformeren heeft Hartge ook het interieur aangepakt. De snelheidsmeter loopt tot 330 km/h en is daarmee zeker niet te optimistisch. De topsnelheid van deze geweldenaar ligt namelijk op 320 km/h. Het speciale sportstuur, de carbon sierlijsten en geheel lederen interieur maken de uitstraling compleet.
 
Binnenkort ook als Touring
De V10 is op dit moment alleen leverbaar voor de 3-serie sedan. De ingenieurs van Hartge werken op dit moment druk aan een H50 V10 Touring en ook de toekomstige Coupé-Cabriolet zal leverbaar worden als Hartge H50 V10.

Gerelateerde artikelen

Nieuwe BMW M3 probeert Nürburgring meester te maken

Spyshots
BMW M3: gas erop met prototype
> Artikel lezen

Ziet de nieuwe BMW 3-serie er zo uit?

Autonieuws
> Artikel lezen

Een M3-koppeling bestellen, er eentje voor de F1 krijgen

Autonieuws
> Artikel lezen

Nieuwe BMW 3-serie verliest camouflage

Spyshots
Nieuwe BMW 3-serie verliest camouflage
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.