Tuning & styling

Abt Volkswagen Passat Variant VS4

De Volkswagen Passat Variant zal net als zijn voorganger een populaire zakenauto worden. Daarmee zal de Passat op elke bedrijfsparkeerplaats te vinden zijn. Om toch onderscheidend te zijn komt Abt met een sportpakket.

Geen opzichtige bodykit, maar een subtiel aantal sportieve details maken de Volkswagen Passat nét dat beetje sportiever. Het pakket omvat onder andere een voorspoiler en een achterspoiler. De voorspoiler is te bevestigen onder de standaardbumper van de Passat. De achterspoiler kan uiteraard gewoon op de achterklep worden gemonteerd. Wat ook in het oog sprint is de dubbele uitlaatpijp van 76 mm.
 
Motortuning
Onderhuids veranderde Abt het motormanagementsysteem van de 2.0 TDI. De motor levert standaard een vermogen van 140 pk en een koppel van 320 Nm. Abt heeft het vermogen weten op te schroeven tot 170 pk en het koppel tot 365 Nm. De Passat Variant van Abt sprint in 9,1 seconden naar 100 km/h en behaalt een topsnelheid van 214 km/h. De fabrieksgarantie van 100.000 km blijft door Abt gegarandeerd.
 
Sportveren
Niet alleen voor een sportievere uitstraling, maar ook voor een sportievere wegligging werden sportveren gemonteerd. Hiermee komt de Passat 40 mm lager te liggen. Nieuwe lichtmetalen wielen van het type AR maken de uitstraling compleet. De velgen zijn leverbaar in diverse maten. De Passat op de foto´s is geschoeid op 19 inch lichtmetaal met 235/35 ZR19 banden.

Gerelateerde artikelen

Dit kost de Volkswagen Passat GTE (7%)

Autonieuws
Dit kost de Volkswagen Passat GTE (7%)
> Artikel lezen

Meer pit voor de Abt Volkswagen Passat Variant

Tuning & styling
Abt Volkswagen Passat Variant
> Artikel lezen

Volkswagen Passat overtuigend 'Auto van het Jaar 2015'

Autonieuws
Volkswagen Passat overtuigend 'Auto van het Jaar 2015'
> Artikel lezen

190 pk en 20% bijtelling voor Volkswagen Passat

Autonieuws
190 pk en 20% bijtelling voor de Passat
> Artikel lezen

Zuinige Passat 1.6 TDI BlueMotion te bestellen

Autonieuws
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.