Tuning & styling

AC Schnitzer tuned BMW M6

De BMW M6 is snel, heel snel, maar de Tension van AC Schnitzer is nog sneller. Het model is gebaseerd op de BMW M6, maar verder getuned en van een bijzonder uiterlijk voorzien.

De AC Schnitzer Tension is onder handen genomen op diverse fronten. Zo werd de V10 flink getuned. De motor levert standaard een vermogen van maar liefst 507 pk. De AC Schnitzer versie levert 552 paardenkrachten en een koppel van 540 Nm. De toename is mogelijk geworden dankzij een opnieuw geprogrammeerd motormanagementssysteem, ander uitlaatsysteem en wat kleine wijzigingen. De Tension sprint in 4,5 seconden naar 100 km/h en behaalt een topsnelheid van 325 km/h.
 
20 inch velgen
Om al dit vermogen de baas te kunnen zijn moet de auto in staat zijn op tijd stil te staan. De enorme schijfremmen meten voor maar liefst 374 x 36 mm. De lichtmetalen velgen zijn gespoten in twee kleuren en meten 20 inch. De achterbanden zijn heel breed: 325/25 ZR20.
 
50 mm verbreed
Aërodynamisch werd het één en ander zowel optisch als technisch aangepast. Zo monteerde AC Schnitzer een andere voorbumper, een achterspoiler, een gewijzigde motorkap en chromen ´ribben´ op de voorschermen. De auto werd door al dit ´plastic´ maar liefst 50 mm breder.
 
Geen productieplannen
AC Schnitzer heeft geen plannen om de auto in productie te nemen. De kosten van deze auto bedragen ongeveer € 260.000,- exclusief belastingen.

Gerelateerde artikelen

BMW M2 Competition komt nog harder feestvieren

Autonieuws
> Artikel lezen

Een M3-koppeling bestellen, er eentje voor de F1 krijgen

Autonieuws
> Artikel lezen

Internet is BMW M2 Competition te snel af

Autonieuws
> Artikel lezen

Opleukerij: M Performance Parts voor BMW M2 Competition

Autonieuws
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.