Tuning & styling

Brabus Rocket 900 Cabrio: met 350 km/h over de Autobahn

Met 630 pk is de Mercedes-AMG S65 Cabriolet alles behalve langzaam, maar Brabus heeft de biturbo V12 op de pijnbank gelegd en er nog veel meer vermogen uitgeperst.

Tuner Brabus weet wel hoe je alles uit een Mercedes moet wringen. Dat laten ze opnieuw zien met de S65 Cabriolet, die na een bezoekje aan de Duitsers opeens over 900 pk beschikt. Voor de minder snelle rekenaars: dat zijn er 270 meer dan normaal. Het koppel schiet ook omhoog: van 1.000 Nm naar liefst 1.500 Nm. Helaas is dat elektronisch begrenst op 1.200 Nm, omdat de S65 het anders niet meer zou volhouden.

Cilinderinhoud van 6.3 liter
We horen het je denken: waar komen al die pk's vandaan? Brabus vergroot onder andere de cilinderinhoud van 6.0 naar 6.3 liter en installeert grotere turbo's én een nieuw uitlaatsysteem. De nieuwe V12 vereist ook een verbeterd koelsysteem en een slimmer computersysteem, zodat de V12 ook soepeltjes blijft draaien als je het gaspedaal diep intrapt.

350 km/h
Al het vermogen gaat nog steeds naar de achterwielen via een zeventraps automaat, maar ook hier zijn veel onderdelen aangepast om het extra vermogen te kunnen verduren. Onder ideale omstandigheden schiet de Brabus Rocket 900 Cabrio in slechts 3,9 seconden naar de 100 km/h. Kies je voor het Driver's Pack, dan ligt de topsnelheid boven de 350 kilometer per uur. Of je dat moet willen in een cabrio is een tweede, maar toch.

15mm lager
Brabus heeft ook de aerodynamica van de S65 onder handen genomen, al is de tuner hier een stuk subtieler te werk gegaan. De cabrio staat nu op 21-inch velgen en nieuw rubber, terwijl de vierzits cabrio ook nog eens 15 millimeter verlaagd wordt. Zo moet-ie net even wat sportiever overkomen, zonder dat de looks van de bolide overhoop gehaald moeten worden.

Gerelateerde artikelen

Feestje: Mercedes-AMG S 63 Cabriolet 'Edition 130'

Autonieuws
Mercedes-AMG S 63 4Matic Cabriolet Edition 130
> Artikel lezen

Mercedes S-klasse Coupé en Cabriolet bijgepunt

Autonieuws
> Artikel lezen

Exclusief en prijzig: Mercedes-Maybach S 650 Cabriolet

Autonieuws
Mercedes-Maybach S 650 Cabriolet
> Artikel lezen

Mercedes S-klasse Cabriolet: de prijzen

Autonieuws
> Artikel lezen

Verkoop Mercedes met Airscarf per direct verboden

Autonieuws
Verkoop Mercedes met Airscarf per direct verboden
> Artikel lezen

Brabus presenteert snelste vierpersoons cabrio ter wereld

Tuning & styling
Brabus presenteert snelste vierpersoons cabrio ter wereld
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.