Tuning & styling

Sportief en luxe: Audi A8 JE Design

Een Audi A8 is niet bepaald een auto die je snel van een uitgebreid spoilerpakket zou willen voorzien. Voor wie dat wel wil kan JE Design aan je wensen tegemoet komen.

Recentelijk werd de vernieuwde Audi A8 gepresenteerd. De opvallendste wijzigingen zijn te vinden aan de voorkant. Het front van de auto is vervangen door het nieuwe familiegezicht van Audi; de single-frame grille. Reden genoeg voor JE Design om met een compleet nieuw designpakket te komen. Het pakket bestaat onder andere uit een voorspoilerlip. Deze wordt onder de voorbumper geplakt en zorgt niet alleen voor een verlaagde bumper, maar tevens voor meer neerwaartse druk. De dubbele mistlampen in de voorbumper en de zijskirts geven een krachtige en sportieve uitstraling. Aan de achterkant zien we een subtiele achterspoiler op de kofferbak en een behoorlijk opzetstuk voor de achterbumper. Vier vuistdikke uitlaatpijpen steken opvallend onder de bumper door. De machtige 4.2 liter V8 in het vooronder van deze Audi produceert daardoor een nog mooier geluid.
 
Verlaagd
Bij alleen optische tuning is het bij JE Design niet gebleven. De specialisten uit Leingarten hebben tevens een verlagingskit ontwikkeld. Het betreft een elektronische kit die de adaptieve luchtvering van de A8 kan aanpassen. Het resultaat is een 30 mm verlaagde auto. Het spoilerwerk draagt optisch bij aan de verlaging. De 19 inch lichtmetalen wielen - met achter 255/40 ZR19 banden - vullen de wielkasten compleet op.
 
Motortuning
Het tuningspakket van JE Design is geschikt voor alle types A8, zelfs voor de uitvoering met lange wielbasis. Voor de 4.2 V8 TDI is JE Design een tuningspakket aan het ontwikkelen. Daarmee moet het vermogen uitkomen op 390 pk en haalt de A8 een topsnelheid van 285 km/h.

Gerelateerde artikelen

Terugblik op voorgaande generaties Audi A8

Autonieuws
Korte terugblik op voorgaande generaties Audi A8
> Artikel lezen

Nieuwe Audi A8 debuteert op de rode loper

Autonieuws
Nieuwe Audi A8 debuteert op de rode loper
> Artikel lezen

Teaserfestijn: maak jij de puzzel van de Audi A8 compleet?

Autonieuws
Foto-overzicht: maak jij de puzzel van de Audi A8 compleet?
> Artikel lezen

Teaser: Audi A8 parkeert écht autonoom

Autonieuws
Teaser: Audi A8 parkeert écht autonoom
> Artikel lezen

Nieuwe Audi A8 rijdt autonoom in Spider-Man-film

Autonieuws
Nieuwe Audi A8 rijdt autonoom in Spider-Man-film
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.