Tuning & styling

Lumma gaat los op Mercedes GLE Coupé

De Mercedes-Benz GLE Coupé is standaard al een hele verschijning. Maar die is niets vergeleken met de versie van Lumma Design!

De IAA Frankfurt staat overwegend in het teken van gloednieuwe auto's van mainstream autofabrikanten. Maar tuners zullen zijn er ook te vinden en Lumma Design is er tijdens de 2015-editie één van. En met een tot CLR G 800 gedoopte opgefokte GLE Coupé is ervoor gezorgd dat het niet over het hoofd gezien wordt. Jemig!

Bodykit
Lumma staat bekend om z'n extravagante auto's en de CLR G 800 heeft geen enkele moeite dat imago aan te dikken. Sterker, de bodykit is zo losbandig dat de rijervaring niet van deze wereld moet zijn. Hoeveel centimeters de GLE Coupé er in de breedte bij kreeg is niet bekend, maar het hoeft geen betoog dat er eerder valt te spreken over decimeters dan centimeters. Gelukkig drukken al die spoilers niet noemenswaardig op het toch al niet malse wagengewicht. Ze zijn allemaal opgetrokken uit carbon. De wielen daarentegen niet, en die meten liefst 24 inch. Oef!

Vergissing is gauw gemaakt
Bij zo'n dik uiterlijk hoort natuurlijk ook een dikke motor. Zo gezegd, zo gedaan. Maar vergis je niet in de naam van de auto. Een vermogen van 800 pk bleek net iets te veel van het goede. Maar 650 stuks is ook nog altijd een hele boel. Ter indicatie: de af-fabriek geleverde GLE 63 AMG S kan al in 4,2 seconden naar de honderd snellen. En die levert 585 pk.

Gerelateerde artikelen

Topcar vertimmert Mercedes GLE Coupé

Tuning & styling
Topcar vertimmert Mercedes GLE Coupé
> Artikel lezen

Mercedes-AMG GLE 63 S Coupé voor Australische politie

Autonieuws
Mercedes-AMG GLE 63 Coupè voor Australische politie
> Artikel lezen

Mercedes-Benz GLE Coupé vanaf 88 mille

Autonieuws
Mercedes-Benz GLE Coupé vanaf 88 mille
> Artikel lezen

Mercedes-AMG GLE 63 (S) Coupé aast op X6 M

Autonieuws
Mercedes-AMG GLE 63 S Coupé
> Artikel lezen

Mercedes GLE Coupé op jacht naar dino's

Autonieuws
Mercedes-Benz GLE Coupe Jurassic World
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.