Tuning & styling

Novitec Rosso maakt Ferrari California T lekker breed

Ferrari-tuner Novitec Rosso heeft het weer voor elkaar: ze halen nog meer vermogen uit de Ferrari California T. Deze keer geven ze 'm er ook een geheel nieuw uiterlijk bij.

Het is nog niet zo heel lang geleden dat Novitec Rosso de Ferrari California T zonder enkele moeite een vermogensboost van 86 pk gaf. Dat was nog maar het begin, zo blijkt nu.
Met nieuwe motormanagement-modules en een RVS performance-uitlaatsysteem brengt Novitec Rosso het vermogen van de 3.8 liter V8 in de California T van 560 pk en 755 Nm naar liefst 668 pk en 871 Nm. Genoeg om de 100 km/h te halen in 3,2 seconden, een winst van vier tiende ten opzichte van de originele tijd. Ook de topsnelheid gaat omhoog, en wel van 316 naar 325 km/h.

Nieuwe vering
Naast meer vermogen is de California T via Novitec ook te voorzien van nieuwe sportvering. Hierdoor wordt de rijhoogte met 35 millimeter verlaagd. Je hoeft echter niet bang te zijn voor drempels, want met één druk op de knop wordt de voorkant van de auto 40 millimeter gelift, zodat je er zonder schade te veroorzaken overheen kunt rijden.

Elf centimeter erbij
Hoewel het tunen van de motor indrukwekkende cijfers geeft, is dat lang niet het voornaamste dat Novitec heeft gedaan. De tuner brengt de California T vooral opnieuw in de aandacht om de N-Largo bodykit te showen. De nieuwe voorbumper, grotere achterbumper, zijskirts en verlengde spatborden daarvan zijn allemaal volledig vervaardigd uit koolstofvezel en zorgen ervoor dat de open tweezitter liefst 11 centimeter groeit in de breedte. Een prominente achterspoiler en in de achterbumper geïntegreerde diffuser garanderen meer downforce. En op hun beurt dragen de nieuwe spatborden met grote luchtinlaten eraan bij dat de warmte van de remmen beter wordt afgevoerd. Rollen doet de Novitec California T op 21 inch wielen voor en 22 inch wielen achter.

Gerelateerde artikelen

Ferrari California T 'Vettel Edition' gespot

Autonieuws
> Artikel lezen

70 jaar Ferrari wordt gevierd met deze special editions

Autonieuws
> Artikel lezen

Novitec Rosso doet Ferrari California T

Tuning & styling
Novitec Rosso Ferrari California T
> Artikel lezen

Handling Package voor strakkere Ferrari California T

Autonieuws
Ferrari California T Handling Package
> Artikel lezen

Stijlvol maatpak voor Ferrari California T

Autonieuws
Maatpak voor Ferrari California T
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.