Tuning & styling

Meer pit voor de Abt Volkswagen Passat Variant

De nieuwste generatie van de Passat is beter dan z’n voorganger, zowel in elegantie als prestaties. Maar zoals gebruikelijk is zelfs dat niet goed genoeg volgens Abt Sportsline. Een potig sportpakket moet hierin uitkomst bieden.

De Volkswagen Passat (Variant) is een zakenauto in hart en nieren. Ruim, chic, en nu eenmaal niet een model dat wordt gekocht omdat hij zo sportief is. Wil je sportief rijden zonder van je trouwe station af te stappen? Breng 'm dan naar Abt, waar ze de Volkswagen net dat beetje extra grund geven.

Agressieve looks
De Passat Variant van Abt heeft zijn agressieve looks te danken aan een aerokit die bestaat uit een voorspoiler, een aangepaste grille , nieuwe zijskirts en een achterspoiler. Verder zijn er nieuwe spiegelkappen, sportvering en een sportuitlaat te bestellen. Standaard zet Abt de Passat op 20 inch lichtmetalen wielen, maar het is ook mogelijk om wielen met een diameter van liefst 21 inch te laten monteren. Het oorspronkelijke comfort kun je daarmee definitief vergeten.

Abt Engine Control Unit
Wie Abt een betje kent, weet dat de VAG-tuner zelden tot nooit een nieuwe creatie presenteert zonder extra paardenkrachten. Ook de Passat onderkwam niet aan een krachtkuur. De vermogenswinst is niet indrukwekkend, maar dat wat de zogeheten Abt Engine Control Unit teweegbrengt is evengoed mooi meegenomen. Bij de af fabriek 240 pk sterke 2.0 liter TDI zorgt de motorconversie voor een extra 40 pk.

Gerelateerde artikelen

Volkswagen Passat GTE bestelbaar (+ richtprijs)

Autonieuws
Volkswagen Passat GTE kan gereserveerd worden
> Artikel lezen

Volkswagen Passat overtuigend 'Auto van het Jaar 2015'

Autonieuws
Volkswagen Passat overtuigend 'Auto van het Jaar 2015'
> Artikel lezen

190 pk en 20% bijtelling voor Volkswagen Passat

Autonieuws
190 pk en 20% bijtelling voor de Passat
> Artikel lezen

Zuinige Passat 1.6 TDI BlueMotion te bestellen

Autonieuws
> Artikel lezen

Dit kost de Volkswagen Passat GTE (7%)

Autonieuws
Dit kost de Volkswagen Passat GTE (7%)
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.