Tuning & styling

AC Schnitzer-trainingspak voor Range Rover Sport

De Range Rover Sport SVR ziet er zeer appetijtelijk uit, maar kost ook een lieve duit met een startprijs van 190 mille. Dat kan stukken goedkoper met hetzelfde visuele eindresultaat. Bij AC Schnitzer, gewoon bij menig Land Rover-dealer.

AC Schnitzer toonde dit sportpakket al tijdens de 2014 Autosalon van Genève, een klein jaar geleden. Een Range Rover Sport 3.0 SDV6 deed toen dienst als basis. Blijkbaar is de vraag erna zo groot dat het sportpakket nu bij alle Duitse Land Rover-dealers en bij 20 dealers wereldwijd te verkrijgen is. Kortom, de geheel af-fabriek geleverde SVR en de AC Schnitzer Range Rover Sport zijn in principe halfbroers.

Dit krijg je
Het mooie van het sportpakket van AC Schnitzer is dat het op ieder Range Rover Sport-model is te verkrijgen. Dus ook de 3.0 TD S die in de prijslijst staat voor € 85.700,-. Nu zal het sportpakket van AC niet voor een appel en een ei te bestellen zijn, al met al zal de totaalprijs ongetwijfeld een stuk lager uitvallen dan dat er voor de SVR betaald dient te worden (in Nederland). En dat zonder onder te doen voor de uitstraling van de SVR.
Maar wat bevat het stylingpakket van AC Schnitzer nu precies? Nou, onderaan zal een potige splitter worden gemonteerd en achteraan een al net zo opzienbarende diffuser, met aan weerszijden uitlaatpijpen. Van die laatste zijn er twee designmogelijkheden: aan elke kant een setje ronde eindpijpen of in totaal twee semi-overalen sierstukken. Niet inbegrepen maar wel bij te bestellen zijn 22 of 23 inch velgen van AC Schnitzer. Binnenin blijft de tuner trouw aan de keuzes van Land Rover. Slechts nieuwe vloermatten van velours en een sleutelhouder zijn voldoende volgens de Duitsers.

Motortuning
Het opvoeren van de motor wordt ook aangeboden, maar afnemen hoeft natuurlijk niet. Nemen we de 3.0 SD als voorbeeld dan levert die nadien 340 pk en 720 Nm. Af-fabriek is dit 292 pk en 600 Nm. Een behoorlijke stijging dus.
Wil je het onderste uit de kan halen, vink dan tevens de verlagingset aan. Die laat de Brit 30 millimeter door z'n knieën zakken. Of desgewenst 35 millimeter.

Gerelateerde artikelen

Range Rover Sport trotseert 'stairway to heaven'

Autonieuws
Range Rover Sport trotseert 'stairway to heaven'
> Artikel lezen

Overfinch trekt alle registers open voor Range Rover Edition

Tuning & styling
> Artikel lezen

Range Rover Sport Coupe met F-Pace genen

Spyshots
Range Rover Sport Coupe met F-Pace genen
> Artikel lezen

Eerste viercilinder voor Range Rover Sport

Autonieuws
Eerste viercilinder voor Range Rover Sport
> Artikel lezen

Range Rover Sport P400e aan de stekker

Autonieuws
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.