Tuning & styling

Opgeblazen Volkswagen Touareg van JE Design

Volkswagen tuningspecialist JE Design heeft een complete stylingkit gepresenteerd voor de Touareg. De SUV van Volkswagen werd stevig onder handen genomen en voorzien van chiptuning.

JE Design staat bekend om z´n uitgebreide tuningspakket voor Volkswagen, Audi en Seat modellen. Het pakket voor de Touareg is misschien wel één van de dikste stylingpakketten van de laatste tijd. De voorkant werd rigoureus aangepakt door de montage van een flinke voorbumper voorzien van diverse luchtinlaten en geïntegreerde voorspoiler. De dubbele mistlampen aan beide kanten en het gaas in de grille is zonder enige twijfel opvallend. Vanuit de zijkanten van de voorbumper loopt een lijn door naar de opgeklopte wielkasten die plaats bieden aan enorme wielen. De velgen zijn 22 inch groot en de banden zijn van het enorme formaat 295/30 ZR22. Ook alles behalve standaard is de achterkant van de Touareg. JE Design heeft een bumper gemonteerd die geheel in lijn is met het exemplaar aan de voorkant. Ook hier is gaas gemonteerd maar zien we geen dubbele mistlampen maar dubbele uitlaatpijpen. De achterklep is voorzien van een opzetstuk zodat deze mooi doorloopt in de achterbumper. Op de achterklep heeft JE Design een spoilertje gemonteerd en aan de zijkant zien we nog een setje dikke skirts.
 
Buikschuiver
Ook technisch heeft JE Design de nodige aanpassingen gedaan. De Touareg staat 35 mm dichter bij het asfalt en is elektronisch in hoogte instelbaar. Voor de versie met ´gewone vering´ heeft JE Design in samenwerking met KW een kit ontwikkeld waarmee de auto tussen de 30 en 75 mm te verlagen is. Hiermee verandert de Touareg van een terreinauto in een buikschuiver.
 
Chiptuning
Tot slot werd er het nodige veranderd aan het motormanagement van de dieselmotoren. Dankzij chiptuning levert de 174 pk sterke 2.5 TDI nu 206 pk en is het koppel gestegen tot 460 Nm. De V10 TDI levert nu 352 pk vermogen en een koppel van 855 Nm.

Gerelateerde artikelen

Bekijk de nieuwe Volkswagen Touareg van alle kanten

Spyshots
> Artikel lezen

Nieuwe Volkswagen Touareg naakt gespot

Autonieuws
> Artikel lezen

En de nieuwe Volkswagen Touareg wordt onthuld op…

Autonieuws
> Artikel lezen

Meer details over nieuwe Volkswagen Touareg

Autonieuws
> Artikel lezen

Nieuwe Volkswagen Touareg gepresenteerd

Autonieuws
Nieuwe Volkswagen Touareg gepresenteerd
> Artikel lezen

Minstens 80 mille voor nieuwe Volkswagen Touareg

Autonieuws
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.