Tuning & styling

Zo moet de BMW X4 volgens AC Schnitzer

Er is geen BMW die door de handen van AC Schnitzer glipt. Ook de van achteren behoorlijk gestroomlijnde X4 niet en zie hier het resultaat van die sportieve worstelpartij.

Zoals het een doorgewinterde BMW-tuner betaamd ging AC Schnitzer niet over een nacht ijs met de X4. Zo is de bodemspeling verlaagd met 35 millimeter, is de koets voorzien van een potige bodykit en moesten de fabrieks-velgen hun plaats afstaan aan een set van 22 inch lichtmetaal. Mocht deze diameter iets te veel van het goede zijn, AC Schnitzer kan ook 18 inch leveren. Qua velgkleuren is de keuze uit zwart, zilver, antraciet of een tweekleurige combinatie. Tot slot is de toch al niet anonieme achterzijde van de X4 verder opgeleukt met vier dikke eindpijpen van roestvrijstaal.
Van binnen ging AC Schnitzer een stuk subtieler te werk. Met enkel een schakelpook met een digitale versnellingsindicator en een set sportpedalen zijn de grootste veranderingen wel behandeld. 

Motortuning
Kennelijk werd de aandacht vooral verdeeld over het exterieur en de aandrijftechniek. Zes verschillende motoren zijn namelijk één voor één aangepakt. Het resultaat? Bij de benzinemotoren levert de kleinste, de 20i, nu 245 pk. De 28i, met een standaard vermogen van 245 pk, levert op zes paarden na een potige 300 pk. En de krachtigste benzine is de 35i, die na de bemoeienis van AC Schnitzer 360 pk tot zijn beschikking heeft.
Bij de diesels zijn de vermogenswinsten ook verdienstelijk. Zo stijgt de 20d naar 220 pk en knalt de 30d met negen paardenkrachten door de 300 pk. De sterkste diesel, de 35d, levert evenveel zelfs evenveel vermogen als zijn benzine-drinkende variant: 360 pk. Ondanks de toegenomen vermogens is de CO2-uitstoot gelijk gebleven, meent AC Schnitzer.

Gerelateerde artikelen

Nieuwe BMW X4 te koop vanaf € 62.995,-

Autonieuws
Nieuwe BMW X4 te koop vanaf € 62.995,-
> Artikel lezen

AC Schnitzer giet saus over BMW 4-serie Gran Coupé

Tuning & styling
AC Schnitzer doopt saus over BMW 4-serie Gran Coupé
> Artikel lezen

De BMW X4: compacter, maar net zo spraakmakend

Autonieuws
Hier is de BMW X4 dan eindelijk
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.