Tuning & styling

Deze BMW M6 trekt de klinkers uit de straat!

Deze BMW M6 Gran Coupé staat op springen. De schuldige? De Duitse tuner PP-Performance. Over zijn felgele tint zijn de meningen mogelijk verdeeld, maar z'n prestaties zet de neuzen ongetwijfeld weer in dezelfde richting.

De lak op deze BMW M6 Gran Coupé heeft veel weg van het Phoenix Yellow waarin de E46-generatie van de BMW M3 werd geïntroduceerd. Echter op de grote koets van de vierdeurs 6-serie komt 'ie wel iets anders uit de verf, als je het ons vraagt. Je moet ervan houden, zeg maar. PP-Performance heeft de kleur zelf gedoopt tot Electric Lime. Ook aangepast is het uitlaatsysteem. Het fabrieks-exemplaar heeft het verloren van een systeem van Akrapovic. Die is bovendien van titanium en blaast maar wat graag luide decibellen.

Supercars pesten
En er is meer, veel meer. Onder de kap welteverstaan. Het motormanagement is onder de loep genomen en er zijn raceluchtfilters geplaatst. Samen met wat gekietel in het blok benoemen de Duitsers hem zelfs 'de snelste 6-serie ter wereld'. Dat is niet overdreven, want deze M6 braakt maar liefst 800 pk en 950 Nm uit. Definitieve sprinttijden van de officieel geheten M6 RS800 zijn nog niet bekend, maar de topsnelheid daarentegen wel. Waar je met een standaard M6 gelimiteerd bent tot 250 km/h, of door het optionele M Driver's-pakket tot 305 km/h kan doortrekken, haalt deze felgele kanonskogel 328 km/h. Kosten? Tegen een vergoeding van € 15.000,- zijn er heel veel supercars te pesten.

Gerelateerde artikelen

Een M3-koppeling bestellen, er eentje voor de F1 krijgen

Autonieuws
> Artikel lezen

BMW M6 Gran Coupé maakt M7 overbodig

Autonieuws
BMW M6 Gran Coupé maakt M7 overbodig
> Artikel lezen

BMW M2 Competition komt nog harder feestvieren

Autonieuws
> Artikel lezen

Hint deze BMW M2 Concept naar terugkeer CSL-naam?

Autonieuws
> Artikel lezen

Prijslijst BMW M6 Gran Coupé begint bij anderhalve ton

Autonieuws
Prijslijst BMW M6 Gran Coupé begint bij anderhalve ton
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.