Tuning & styling

TechArt legt Macan Turbo aan vermogensinfuus

De Macan mag dan een crossover zijn, doordrenkt van het Porsche-DNA valt er een serieus potje mee te sturen. Er zijn echter altijd mensen die meer willen en dat publiek kan voortaan het hart ophalen bij TechArt.

Een tuningprogramma voor de Porsche Macan is een belangrijke aanwinst voor TechArt. Binnen mum van tijd kan de Macan wel eens uitgroeien tot de best verkopende Porsche en daar wil TechArt natuurlijk een graantje van meepikken. Om de schoorsteen te kunnen laten roken heeft de tuner werk gemaakt van de Macan Turbo. De 3.6 liter twinturbo-V6 daarvan is onder handen genomen en de standaard 400 pk en 550 Nm zijn opgekrikt. Wanneer de zogenoemde Techart Power Kit TA B95/T1 wordt ingezet neemt het vermogen toe naar 450 pk en 620 Nm. Na deze behandeling sprint de Macan Turbo in 4,4 seconden naar 100 km/h en de topsnelheid is licht gestegen naar 271 km/h.

Matchende looks
Omdat de verbeterde prestaties eveneens van buiten gezien mogen worden valt ook het uiterlijk aan te passen. TechArt heeft zijn landgenoot aerodynamische bumpers aangemeten en achterop is in het verlengde van de daklijn een spoiler te vinden. Tevens is achteraan de diffuser veranderd voor een agressiever uiterlijk. Indien ervoor wordt gekozen om het carbonpakket te laten monteren is het materiaal te vinden op de dakspoiler en spiegelkappen.
Wat velgen betreft is er keuze uit meerdere 21 en 22 inch designs die samen met een upgrade van het onderstel moeten zorgen voor een betere wegligging. Tot slot is er een sportuitlaat leverbaar met ingebouwde regelbare kleppen. Die zorgt voor een rauwere brul als de Macan Turbo hoger in de toeren wordt gejaagd.

Interieur
De sportiviteit is van binnen aanwezig door nieuwe sportpedalen, een aangepast instrumentenpaneel en een optioneel driespaaks sportstuur. Een andere accessoire die aan te vinken is, is lederen bekleding met decoratieve stiksels.

Gerelateerde artikelen

Porsche 911 Turbo van TechArt is af

Tuning & styling
Porsche 911 Turbo van TechArt is af
> Artikel lezen

Kekke kleur voor vernieuwde Porsche Macan

Spyshots
> Artikel lezen

Porsche Macan met viercilinder een feit

Autonieuws
> Artikel lezen

Techart geeft Porsche Cayman racy looks

Tuning & styling
Techart geeft Porsche Cayman racelooks
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.