Tuning & styling

Vortech showt superchargers voor nieuwe Ford Mustang

De nieuwe Ford Mustang wordt een hit in Amerika. Ook Vortech Superchargers deelt die visie en poogt zodoende op de SEMA Show alvast zieltjes te winnen voor een krachtig tuningpakket.

Het Amerikaanse Vortech Superchargers zal een aantal auto’s meenemen naar SEMA, het equivalent van 'onze' Essen Motor Show, waar het bedrijf vorig jaar ook een vinger in de pap had. Eén van de shownummers is een oranje Ford Mustang van de nieuwe generatie, uiteraard voorzien van een supercharger van Vortech. De supercharger waar het om gaat is de zogeheten V3-si die het vermogen van de standaard-V8 opkrikt met een potige 205 pk. Het totaal komt hiermee te liggen op 640 pk. Net zo indrukwekkend is het uiteindelijke koppel. Deze komt uit op 657 Nm.

Reputatie
De op de SEMA Show 2014 getoonde Mustang van Vortech vermoedt een glansrijke tuningcarrière voor Ford's nieuwste. Vortech Superchargers is namelijk allesbehalve een leek op het gebied van Mustangs. Zo wist het bedrijf de vorige generatie te stuwen tot een absurde 1.200 pk. Verantwoordelijk voor dit enorme vermogen is de V-7 JT, een tank van een supercharger. 

Gerelateerde artikelen

Ford Mustang heeft z'n eigen horloge… van schroot

Lifestyle & design
> Artikel lezen

Aangescherpte Ford Shelby GT350 is woest aantrekkelijk

Autonieuws
> Artikel lezen

50 jaar Amerikaanse spierkracht: zes generaties Ford Mustang

Autonieuws
1964 – 1973
> Artikel lezen

Verrassing: ook al nieuwe Ford Mustang Convertible

Autonieuws
Ford Mustang Convertible
> Artikel lezen

Het vermogen van de nieuwe Ford Mustang

Autonieuws
Het vermogen van de nieuwe Ford Mustang
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.