Tuning & styling

Hennessey haalt maximale uit Ford Mustang HPE700

Na jaren geduldig zijn komt eindelijk de nieuwste Ford Mustang het straatbeeld van Nederland verblijden. Helaas is de topversie met V8 hier behoorlijk aan de prijs, waar in Amerika die motorisering bijna de normaalste zaak van de wereld is. Af fabriek welteverstaan, want Hennessey Performance doet het niet voor minder dan – hou je vast – 700 pk.

Hennessey Performance geniet natuurlijk vooral wereldfaam vanwege de bizar snelle Venom GT, maar in feite verdient het een dik gesmeerde boterham met name met het (zwaar) opvoeren van in Amerika populaire automerken en -modellen. De nieuwe Ford Mustang gaat daartoe ook behoren en je kon er zodoende op wachten dat de in Texas gevestigde tuner met een brute versie van Ford's ponycar zou komen opdraven. 

Hell yeah! 
De Mustang gaat minder snel dan de Venom GT, maar een sprint van 0 naar 100 km/h in 3,6 seconden is nog altijd zeer verdienstelijk. Sterker, met zo'n acceleratietijd rijd je 90% van het supercar-wagenpark zoek. Hoe dit mogelijk is, is niet in een paar zinnen te omschrijven. Laten we het erop houden dat veel van de fabriekstechniek niet meer origineel is. Zo zijn onder meer nieuwe injectoren, een andere benzinepomp en een aangepast motormanagementsysteem geplaatst en ook de fabrieksuitlaat moest eraan geloven. Daar bovenop kwam het eigen idee van grote supercharger en uiteindelijk mag de tot Mustang HPE700 gedoopte op een vermogen van 717 pk rekenen. Ter vergelijk: de donorauto levert oorspronkelijk 435 pk. Het koppel reikt tot een eveneens absurde 856 Nm en hiermee is Hennessey's Mustang een geduchte tegenhanger voor de Dodge Challenger SRT Hellcat en de Corvette Z06. De Michelins om de 20 inch wielen krijgen het er in elk geval erg moeilijk mee. 

Optische verbetering
Naast het aanpassen van het vermogen biedt Hennessey ook de mogelijkheid om het uiterlijk op te leuken. Zo zijn er vele carbon onderdelen beschikbaar, zoals een splitter, diffuser en een achterspoiler. Mocht hij dat nog niet in de smiezen hebben, dan ziet de medeweggebruiker alsnog dat jij niet in een standaard Ford Mustang aan het toeren bent. Daarnaast zijn er meerdere Hennessey- en HPE700-badges aanwezig om dit te benadrukken. Exclusiviteit is bovendien gegarandeerd, want de productie is gezet op maximaal 500 stuks voor het 2015-model.

Gerelateerde artikelen

Aangescherpte Ford Shelby GT350 is woest aantrekkelijk

Autonieuws
> Artikel lezen

Hennessey: ‘Niet Bugatti maar wij hebben de allersnelste’

Autonieuws
Hennessey: ‘Niet Bugatti maar wij hebben de allersnelste’
> Artikel lezen

1.000 pk in een sedan? Hennessey doet het!

Tuning & styling
1.000 pk in een sedan? Hennessey doet het
> Artikel lezen

Ford Mustang heeft z'n eigen horloge… van schroot

Lifestyle & design
> Artikel lezen

Hennessey kondigt 467 km/h snelle F5 aan

Autonieuws
Hennessey Venom F5
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.