Tuning & styling

Saleen FourSixteen schuwt het circuit niet

Op het Concours d'Elegance in Pebble Beach heeft het Amerikaanse Saleen het doek gelicht van de FourSixteen. In wezen is dat een Tesla Model S Performance voorzien van enkele cosmetische en aërodynamische aanpassingen en waarvan Saleen beweert dat een uitstapje naar het circuit geen dooddoener is.

De Tesla Model S is snel, zeer snel en rijdt erg fijn, maar een circuitauto van nature, nee. Saleen, een bedrijf dat het meest bekend is van de extreme S7, heeft daar verandering in gebracht door onder andere het acceleratievermogen van de elektrische sedan op te krikken. Hoewel de 416 pk en 600 Nm behouden is gebleven, beschikt de Saleen FourSixteen over een geoptimaliseerde koeling (dankzij onder meer een grotere radiator) en een aangepaste ophanging, speciaal geënt op circuitgebruik. Wie deze ingrepen nog niet voldoende vindt kan vooraan een volledig instelbaar ophangingssysteem als ook een full lock differentieel laten installeren. Verder zijn er extra bijtgrage remmen, sportrubber, een bijgestelde stabiliteitscontrole en een optioneel Maxgrip-sperdifferentieel verkrijgbaar.

Bodykit
Niets hoeft, alles mag. En met ‘alles’ duidt Saleen op de zelf ontwikkelde bodykit naast de aangeboden prestatiebevorderlijke middelen. Het uiterlijk van de Model S aandikken kan zoal met een nieuwe voor- en achterbumper, een andere motorkap en een diffuser en spoiler die de achterzijde extra kracht bijzetten.

Gerelateerde artikelen

Tesla’s assemblagefabriek in Tilburg geopend

Autonieuws
Tesla’s assemblagefabriek in Tilburg geopend
> Artikel lezen

Weg belastingvoordeel na 200.000ste Tesla

Autonieuws
> Artikel lezen

Newport Convertible Engineering onthoofdt Tesla Model S

Tuning & styling
Newport Convertible Engineering onthoofdt Tesla Model S
> Artikel lezen

Tesla Shooting Brake blijft one-off, want maker stopt ermee

Autonieuws
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.