Tuning & styling

A 45 AMG opgepompt door GAD Motors

GAD Motors is de volgende die de af fabriek al niet milde Mercedes A 45 AMG heeft opgepompt. Een record vestigt de in Fellbach gehuisveste tuner niet, maar de vermogenswinst is evengoed verdienstelijk. Vooral het behaalde koppel is indrukwekkend.

Mcchip-DKR blijft koploper als het gaat om de hoogst neergezette vermogenswinst voor de Mercedes A 45 AMG. Maar liefst 90 pk extra weet dat bedrijf uit de 2.0 liter viercilinderturbo te peuteren, waarmee het totaal op 450 pk komt te liggen. Qua maximumkoppel is die tuner echter ingehaald door GAD Motors. Die schopt het namelijk tot 550 Nm waar Mcchip-DKR niet verder reikt dan 535 Nm. Tja, 15 Nm lijkt geneuzel in de marge, maar daar moet de tuningbranche het nu juist van hebben.

Ruimte voor verbetering
Om tot 430 pk en de eerder opgegeven trekkracht te komen verandert GAD Motors de parameters van de ECU. That’s it! De tuner meldt dan ook dat er ruimte voor verbetering is en dat aan nog meer vermogen wordt gewerkt. Als dat klaargespeeld wordt, is het reëel dat de A 45 AMG in minder dan 4 seconden naar de 100 km/h weet te accelereren. Met ‘stage 1’ komt die bizar snelle tijd (voor een hot hatch) immers al aardig in de buurt. 4,1 seconden doet de A 45 AMG erover met 430 pk aan boord. De spurt van 0 naar 200 km/h is al evenzo imponerend met 14,3 seconden. Een winst van zo’n 3 seconden.

OZ
Met de uitstraling heeft GAD Motors zich amper bemoeid. Enkel een gifgroene wrap en 19 inch wielen van OZ (model Racing Superforgiata) voorzien van Pirelli’s behoren tot de optische veranderingen.

Gerelateerde artikelen

Mercedes-AMG GT S Roadster doet aan ellenbogenwerk

Autonieuws
Mercedes-AMG GT S Roadster doet aan ellenbogenwerk
> Artikel lezen

Väth knalt A 45 AMG door de 400 pk-grens

Tuning & styling
> Artikel lezen

Sportief schoeisel: Santoni A 45 AMG collectie

Lifestyle & design
Wit leer
> Artikel lezen

Nog een bagage-knaller: Mercedes CLA 45 AMG Shooting Brake

Spyshots
Nog een bagage-knaller: Mercedes CLA 45 AMG Shooting Brake
> Artikel lezen

Mansory-saus voor Mercedes-AMG C 63 Coupé

Tuning & styling
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.