Tuning & styling

Jaguar F-Type Coupé by Arden

Voor een tuner is Arden verrassend bescheiden. Zelden zoekt het Duitse bedrijf, dat louter Britse (luxe)merken als specialisme heeft, zelf de actualiteit op. Waarom toch, want Arden hoeft zich echt niet te schamen voor zijn producten. Ook de accessoires voor de F-type Coupé mogen er weer zijn.

Toegegeven, nu werkt Arden steevast met een van nature heel appetijtelijke basis. Want tot de automerken waarmee het zich bezighoudt behoren Jaguar, Land Rover, Bentley en MINI. En daar valt niet snel een buil aan te vallen. Anderzijds heeft dat ook een keerzijde: het tuninggehalte ligt er bij deze merken al gauw te dik bovenop. Arden weet daar anders heel goed mee om te gaan en telkens precies de juiste snaar te raken.

Gewaarschuwd
Vooralsnog bestaat Arden’s tuningsprogramma voor de F-type Coupé vooral uit cosmetische mogelijkheden, al worden de rijprestaties van de Jaguar, na het installeren van een verlagingset, ook beter. De kortere en stijvere veren laten de auto 30 millimeter zakken en Arden vraagt daarvoor zo’n € 1.000,- inclusief montage. Verder verlagen is niet verstandig al je ook spaces laten monteren, zeker in combinatie met al dan niet af-fabriek geleverde grote wielen. Spaces zorgen er namelijk voor dat het lichtmetaal verder naar buiten komt te staan (oftewel, de spoorbreedte wordt groter), maar daarmee loop je ook kans dat de banden aanlopen in de wielkasten. Opletten dus, maar Arden monteert ze desalniettemin graag voor € 630,-. Fraai bij vooral nachtelijke ritten is de additionele ambiente-verlichting die de voetencompartimenten sfeervol verlichten. Het kostenplaatje daarvoor bedraagt € 1.000,-.

Klassiek motorkapembleem
Maar van alles is Arden’s mooiste accessoire voor de F-type toch wel het klassieke Jaguar-embleem – de springende jaguar – die voorop de motorkap geplaatst kan worden. Het welberoemde sculptuurtje is volgens de tuner vervaardigd uit hoogwaardige materialen, bestendig tegen allerlei weersinvloeden en evenzo makkelijk te monteren als demonteren. Bovendien is het beeldje er in allerlei uitvoeringen, van traditioneel chroom tot een versie in de kleur van de carrosserie. Afhankelijk van de uitvoering bedragen de kosten voor de installatie zo’n € 450,-.

Gerelateerde artikelen

4-pitter dropt prijs Jaguar F-type met 27 mille(!)

Autonieuws
4-pitter dropt prijs Jaguar F-type met 27 mille(!)
> Artikel lezen

Jaguar F-type als Coupé nog begeerlijker

Autonieuws
Jaguar F-type als Coupé nog begeerlijker
> Artikel lezen

Lust voor het oog: fotogallery Jaguar F-type Coupé

Fotogalleries
Lust voor het oog: fotogallery Jaguar F-type Coupé
> Artikel lezen

SVO’s F-type Coupé gaat voor toptijd in 20ste etappe

Autonieuws
F-Type R Coupé
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.