Tuning & styling

Nòg meer, nòg beter? Carlsson G 63 AMG 6x6

Zo’n beetje elk Mercedes-tuner droomt ervan om minstens een keer met de eigen handen aan de G 63 AMG 6x6 te zitten. Carlsson kan dat, na Brabus, inmiddels ook van zijn bucketlist afstrepen.

De Mercedes-Benz G 63 AMG 6x6 is zonder meer een van de meest imponerende machines van het moment. Verrassend genoeg is de Affalterbachse alleskunner poeslief van binnen met leder en luxe zover het oog reikt. Wie denkt dat Carlsson zich zodoende heeft uitgeleefd op het exterieur en de techniek, heeft het voor de helft mis. Juist het al overdadige interieur werd nog ietsje aangedikt. En de krachtcentrale inderdaad.

Klant is koning
Waar Carlsson ten opzichte van AMG net dat beetje meer energie in heeft gestoken zijn enkele sierpanelen, zoals de ornamenten op en rondom de middenconsole, de middentunnel en het voetencompartiment. Helaas ontbreekt het aan afdoende foto’s, dus we moeten Carlsson maar op het woord geloven dat dit klopt. De met klem benadrukte mededeling dat de klant koning bij de tuner is geeft al wel aan dat de mogelijkheden eindeloos zijn. Van vloermatten van zacht suède, zoals je die vindt in Rolls-Royce’s, en Merino schapenvacht tot de meest bizarre kleurencombinatie of een interieur geheel uit carbon; u vraagt, Carlsson draait.

CK63 Performance Kit
Het exterieur werd compleet ongemoeid gelaten, maar onder de kap voltrok zich wel het een en ander in de vorm van meer kracht voor de ‘M157’ V8-BiTurbo. Af-fabriek levert dat blok in de G 63 AMG 6x6 544 pk bij 760 Nm. Door de CK63 Performance Kit tussen het ECU-hoofdbestanddeel en de unit die de brandstofvoer, de ontsteking en de turboboost regelt te plaatsen wordt dat ineens 650 pk bij 900 Nm. Geen verkeerde winst voor een kit dat volgens het ‘plug & play’-principe werkt.

Gerelateerde artikelen

Mercedes-AMG GT S Roadster doet aan ellenbogenwerk

Autonieuws
Mercedes-AMG GT S Roadster doet aan ellenbogenwerk
> Artikel lezen

Mansory droomt van bruutste Mercedes G 63 AMG 6x6

Tuning & styling
Mansory bemoeit zich met Mercedes G 63 AMG 6x6
> Artikel lezen

Mansory-saus voor Mercedes-AMG C 63 Coupé

Tuning & styling
> Artikel lezen

Mercedes-AMG C 63-modellen bijgepunt

Autonieuws
> Artikel lezen

Alleskunner is officieel: Mercedes G 63 AMG 6x6

Autonieuws
Alleskunner is officieel: Mercedes G 63 AMG 6x6
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.