Tuning & styling

Väth knalt A 45 AMG door de 400 pk-grens

Dat de Mercedes A 45 AMG door veel tuners besprongen zou gaan worden stond vast vanaf minuut één. Dat een hemeltje lieve 360 pk uit een 2.0 liter viercilinder nog lang niet het einde in zicht is, dat was minder voorspeld. Neem Väth, die knalt moeiteloos door de 400 pk.

Wat 200 pk aan het begin van dit decennium was, is 400 pk nu: heel gewoontjes. Althans, zo voelt dat soms en het is allemaal de schuld van de moderne autofabrikanten. Die zijn zo aan het strooien geweest met hoge motorvermogens (nog steeds) dat menig autokoper wellicht is gaan denken dat hij niet meer met 150 pk voor kan komen rijden wil hij het heertje zijn. Nonsens natuurlijk, maar tuners moeten nu eenmaal brood op de plank zien te krijgen en dat lukt niet als zij genoegen nemen met het vermogen dat af-fabriek wordt opgediend. En daarom heeft Väth’s Mercedes A 45 AMG niet 360 maar 425 pk. Uit dezelfde tweeliter viercilinder, jawel. Wat dat doet met de acceleratie naar 100 km/h is niet bekendgemaakt, maar een kloktijd onder de 4,5 seconden is niet onrealistisch. Doordenderen tot 280 km/h is in elk geval mogelijk zonder begrenzer. 

Verlaging tot 65 mm
Klanten van Väth kunnen het opgekrikte vermogen laten bijstaan door tal van rij(plezier)verhogende accessoires. Zo liggen er in de schappen voortaan twee soorten uitlaatsystemen klaar (waarvan één met instelbare kleppen) alsook diverse verlagingsveren, variërend van 20 tot maar liefst 65 mm verlaging. Wie tegelijk voor de aangeboden, 3-delige 20 inch wielen opteert met daaromheen 265 mm breed rubber (achter), moet echter niet raar opkijken dat af en toe het canvas wordt aangevreten door de carrosserie. Een bescheidener velgmaatje heeft een diameter van 19 inch.

Gerelateerde artikelen

Mercedes A45 AMG naar 450 pk gechipt

Tuning & styling
Mercedes A45 AMG naar 450 pk gechipt
> Artikel lezen

Dit kost de Mercedes-Benz A 45 AMG!

Autonieuws
Dit kost de Mercedes-Benz A 45 AMG!
> Artikel lezen

Dit kan de Mercedes-Benz CLA 45 AMG

Autonieuws
Dit kan de Mercedes-Benz CLA 45 AMG
> Artikel lezen

Mercedes-AMG C 63-modellen bijgepunt

Autonieuws
> Artikel lezen

Sportief schoeisel: Santoni A 45 AMG collectie

Lifestyle & design
Wit leer
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.