Tuning & styling

Stevige 120 pk erbij voor Audi S8 van Abt Sportline

De Audi S8 is onlangs vernieuwd en dat betekent potentiële handel voor Abt Sportsline. Meteen is de beroemde VAG-tuner daarop aan het sleutelen geslagen en daarbij ging het nog wat verder dan voorheen.

Abt Sportsline heeft alle S8-generaties al onder handen genomen en de laatste keer dat ze dat deden kwam het bedrijf tot 620 pk, waar de fabriek bij 520 pk de handdoek al in de ring gooit. Matig, niet? Dat denkt Abt achteraf dus ook, want de tuner doet er nog een schepje bovenop. Nog eens een additionele 20 paardenkrachten weten ze uit de dubbelgelazen achtcilinder te trekken, waarmee het totaalvermogen op een imponerende 640 pk komt te liggen. Of je het vermogensverschil met de oorspronkelijke winst merkt is maar de vraag bij een sportlimousine als de S8, maar soms gaat het daar niet om. Vreemd genoeg daalt de topsnelheid naar 280 km/h, terwijl voorheen nog 290 km/h te rijden viel met een Abt S8. Waar maken we ons druk om, het is immers altijd nog meer dan de 250 km/h waar alle grote Duitse fabrikanten hun auto's op begrenzer als ze in staat zijn deze snelheid kunnen bereiken.

Gebruikelijke recept
Op het gebied van prestaties doet Abt het dus anders dan voorheen bij de S8, maar op het cosmetische vlak is het een herhaling van zetten. Het zijn zelfs de gebruikelijke bestandsdelen van menig Abt-pakket, want de 20 of desgewenst 21 inch turbine-wielen zien we wel vaker de revue passeren, evenals het speciale uitlaatsysteem. Verder doet Abt niets met het uiterlijk van de Audi S8, al hebben geïnteresseerden wel de mogelijkheid om een Abt Level Control-kit te laten monteren. Die laat de carrosserie met een druk op de knop 25 millimeter door de knieën zakken voor een betere stroomlijn en wegligging.

Gerelateerde artikelen

MTM pompt Audi S8 op tot 650 pk

Tuning & styling
MTM pompt Audi S8 op tot 650 pk
> Artikel lezen

Abt RS 7 begrensd op 320 km/h

Tuning & styling
Abt RS 7 begrensd op 320 km/h
> Artikel lezen

Met hoeveel limogeweld zal de nieuwe Audi S8 ons verblijden?

Spyshots
> Artikel lezen

Abt Sportsline geeft Audi S8 100 pk extra

Tuning & styling
Abt Sportsline geeft Audi S8 100 pk extra
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.