Tuning & styling

MTM pompt Golf R op tot 360 pk

Het kan nog wel jaren duren voordat Volkswagen de Golf R 400 brengt. Voor wie daar niet op wil wachten heeft MTM een alternatief. Je moet echter dan wel stellen met een meer bescheiden oppepper.

Hoewel in vermogen minder krachtig dan de toegezegde Volkswagen Golf R 400, is de Golf R van MTM wel even rijk aan te leveren trekkracht, namelijk een riante 450 Nm. Tezamen met de 360 paardenkrachten levert dat een acceleratie van nul naar 100 km/h in nog maar 4,2 seconden op. Dat is zeven tiende sneller dan het origineel met 300 pk, wat veel is in deze sprinttijd-regionen. De topsnelheid blijft daarentegen gelijk met 250 km/h. Maar wie dat wenst kan ongetwijfeld de fabrieksbegrenzer vakkundig laten verwijderen om in het kielzog van Abt’s Golf R te blijven. Het exemplaar van B&B is echter iets te hoog gegrepen. Die spant met z’n indrukwekkende 420 pk immers de kroon op dit moment.

Klaar terwijl u wacht
De Golf R met 60 pk oppompen duurt bij MTM overigens niet lang. Na twee bakjes koffie en een beetje socializen is de anderhalf uur dat het vergt zo voorbij. In dezelfde tijd zou je Golf R ook bedeeld kunnen worden van vier nieuwe 19 inch Nardo-velgen, voorzien van extra plakgrage Michelin’s Pilot Sport 2. Wat de meerprijs hiervan bedraagt is niet bekend. Wel de kosten voor een krachtiger remsysteem om het extra vermogen te compenseren. Voor € 5.115,- plus € 367,- vervangt MTM de voorste remschijven en -klauwen voor remmerij die zijn sporen heeft verdiend in de racerij. De originele achterste remmen blijft zitten want die volstaan hun taak al opperbest, meent de tuner. Wil je – als in Duitsland wonende Nederlander – het hele pakket compleet, dan betaal je € 54.875,- aan MTM.

Gerelateerde artikelen

Golf met 2 motoren en 600 pk(!) beklimt Pikes Peak

Autonieuws
Golf met 2 motoren en 600 pk(!) beklimt Pikes Peak
> Artikel lezen

‘Volkswagen Golf R 400 krijgt showroom-vervolg’

Autonieuws
> Artikel lezen

Anabolen-Golf: Volkswagen Golf R 400 Concept

Autonieuws
Volkswagen komt met overtreffende Golf-trap: Golf R 400 Concept
> Artikel lezen

Volkswagen op koers voor Pikes Peak-record

Autonieuws
> Artikel lezen

Volkswagen Golf R 400 met… inderdaad 400 pk!

Autonieuws
> Artikel lezen

Hier is 'ie dan, de 290 pk sterke Golf GTI TCR

Autonieuws
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.