Tuning & styling

De Macan á la Porsche Exclusive

Porsche Exclusive, het maatwerkatelier van het merk, toont haar kunsten graag aan de wereld en dit keer is de Macan het canvas. En die kan wel eens als geroepen komen gezien het feit dat het SUV-model als warme broodjes over de toonbank gaat en twee dezelfde Macan's al meer op de loer ligt.

Porsche Exclusive is de naam voor het programma waarin Porsche z’n klanten in staat stelt een besteld model helemaal naar eigen wens aan te kleden. Niets is daarin te gek, en om dat wereldkundig te maken heeft deze exclusiviteitsafdeling dit jaar al twee gepersonaliseerde Porsche's tentoongesteld. De eerste was een 911 Turbo waarbij goudtinten domineerden, de tweede was een 911 Turbo Cabriolet in een klassieke combinatie van grijs en rood. En nu is er dus deze blauwe Macan S.

Blauwzwart
Deze Porsche Macan S is gespoten in knallend Sapphire Blue Metallic, wat tevens terugkomt op het dashboard en in de accentlijsten van de voorportieren. Contrast wordt gevormd door een veelvoud aan zwartgekleurde onderdelen, zoals de 21 inch Sport Classic-wielen en de hoogglans zwarte zijskirts. Ook de raamomlijsting en Bi-Xenon-koplampen zijn sinister zwart uitgevoerd. Waar blauw het exterieur domineert, is het binnenin juist andersom. Daar voert zwart leder namelijk de boventoon.

Sport Chrono
Aan de 3.0 liter V6 met dubbele turbo werd niet gesleuteld. Die perst er nog steeds via een 7-traps automaat een kloeke 340 pk uit, goed voor een sprint naar 100 km/h in 5,4 seconden. Dit kan nog sneller overigens. Kwestie van je geld ook investeren in het Sport Chrono-pakket. Die heeft geen pk extra, maar levert je wel twee tienden op in de sprinttijd.

Gerelateerde artikelen

Porsche Exclusive maakt je 911 Turbo goud

Autonieuws
Porsche Exclusive maakt je 911 Turbo goud
> Artikel lezen

Verplichte kost: Porsche 911 Turbo Cabriolet Exclusive

Autonieuws
Verplicht nummertje: Porsche 911 Cabriolet Exclusive
> Artikel lezen

Porsche Exclusive pakt Carrera S aan

Autonieuws
Porsche Exclusive pakt Carrera S aan
> Artikel lezen

Kekke kleur voor vernieuwde Porsche Macan

Spyshots
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.