Tuning & styling

Zakendoen aan boord van de brute Brabus 800 iBusiness

Een kantoor op wielen, dat maakt Brabus van de G 65. Schermen, gadgets en uitklaptafeltjes moeten je in al je behoeften voorzien in de 800 iBusiness. En die 800 staat natuurlijk voor het aantal peekaas.

Oh wat zijn we nog altijd fan van de Mercedes G-klasse! Helemaal als G 65 AMG boezemt hij angst in. Voor de meesten onder ons dan. Want Brabus vindt het in zo'n geval meestal nog niet dik genoeg en gooit er dan ook een widebody en powerkit bovenop. Alsof de standaard 612 pk nog niet genoeg is schroeft Brabus het zogezegd op tot een dikke 800 paardenkrachten en een ongelooflijke 1.420 Nm koppel. De bodykit kennen we overigens al, die komt uit de Brabus Widestar collectie.

Apple

Goed, die widebody kennen we al, dus door naar waar de echte noviteiten zitten. Dat is in dit geval aan boord van de auto. Fans van Apple, eat your heart out, want de iBusiness is volgehangen met producten uit Sillicon Valley. Een iMac Mini, iPod Touch en iPad Mini kunnen allemaal gebruik maken van het WLAN netwerk in de G-klasse en kunnen stuk voor stuk aangesloten worden op het 15,6-inch beeldscherm dat uit het plafond komt. Uitklapbare tafels bieden de achterpassagiers ruimte voor een toetsenbord en muis, of een schrijfblok voor degenen die liever even met pen en papier werken. Het zware kantoorwerk kan verlicht worden met een verfrissend drankje, op te slaan in het koelvak in de middenconsole tussen de achterstoelen. En als je even genoeg hebt van e-mails tikken kan je via Apple TV een scala aan televisiezenders bekijken.

Koopje
Lange ritten zullen tevens geen problemen voor het lichaam vormen. Het fijnste leer en beste alcantara nestelen je zitvlak in weelde. Zelfs de vloer is in leer uitgevoerd. Brabus meldt dat elke denkbare kleurencombinatie mogelijk is, dus je G 65 wordt helemaal je eigen. Dus, wie op zoek is naar een rijdende werkplek en een euroton of 5 heeft liggen: ga bij Mercedes-Benz langs en bestel een G65 AMG, stuur hem naar Brabus en haal hem een paar weken later weer op. Gewoon doen.

Vooraf inspecteren? Ga volgende week dan even langs bij de Autosalon van Genève.

Gerelateerde artikelen

Mercedes-AMG GT S Roadster doet aan ellenbogenwerk

Autonieuws
Mercedes-AMG GT S Roadster doet aan ellenbogenwerk
> Artikel lezen

Mercedes G-klasse van 2025 is bad ass

Autonieuws
Mercedes G-klasse van 2025 is bad ass
> Artikel lezen

Pure waanzin: 800 pk sterke Brabus G-klasse

Tuning & styling
Pure waanzin: 800 pk sterke Brabus G-klasse
> Artikel lezen

Imponerend: Brabus B63 - 620 Widestar

Tuning & styling
Imponerend: Brabus B63 - 620 Widestar
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.