Tuning & styling

BMW i3 en i8 in sportieve Lumma-jas

Het voelt nog altijd ietwat vreemd om elektrisch of hybride aangedreven auto’s door de tuningmolen te halen. Maar als er één alternatieveling is die zich daar voor leent, dan is het wel de BMW i8. Lumma Design bijt de spits af en nam daarin meteen de i3 mee.

In de weer gaan met echt plaatwerk was nog niet mogelijk omdat de BMW i8 nog niet verkrijgbaar is, dus deed Lumma Design een beroep op een vervangingsmiddel dat altijd voor handen is, genaamd Photoshop. Voordeel van een computerprogramma is dat de gewenste spoilers altijd perfect aansluiten op het oorspronkelijke koetswerk en de toekomstige realiteit, door onder andere een perfecte belichting, op z’n mooist gepresenteerd kan worden.

CLR i8
De door Lumma tot CLR i8 gedoopte BMW heeft dan ook onmiddellijk onze aandacht. Zichtbaar wil de tuner BMW’s innovatieve hybride-sportwagen een heldhaftiger uiterlijk meegeven. Daartoe heeft het zelfs behoorlijk wezen ‘shoppen’ aan de zij-skirts. Die vormen bij de CLR i8 namelijk één geheel, terwijl BMW ze bij haar i8 – kort voor de achterwielen – laat afbuigen om de lucht naar eigen zeggen optimaal weg te sluizen. Kennelijk levert dat bij de CLR i8 geen merkbare winst op en anders heeft de fikse spoilerlip die functie al op zich genomen. Om de wielkasten tot de max volledig op te vullen, want stoer, is Lumma Design van plan er 22 inch in onder te brengen, voorzien van de terugkerende groene striping waar BMW een blauw thema hanteert.

CLR i3
Bij de BMW i3 ging Lumma behoudender te werk. Toch ontbreekt er de doelbewuste agressiviteit niet dankzij een voorspoilerlip, een motorkap van koolstofvezel met Lumma-embleem en eveneens dik aangezette zij-skirts. Lumma Design moet nog even aankijken hoe het straks in werkelijkheid uitpakt, maar vooralsnog is ook bij de CLR i3 het plan om hem op liefst 22 inch wielen te laten rusten.

Gerelateerde artikelen

Een zomers weekend in met de BMW i8 Roadster

Autonieuws
> Artikel lezen

BMW i8 wordt gestart met zeer bijzondere sleutel

Autonieuws
BMW i8 wordt gestart met zeer bijzondere sleutel
> Artikel lezen

BMW i8: eindelijk instappen en wegrijden (inclusief prijzen)

Autonieuws
BMW i8: eindelijk intstappen en wegrijden
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.