Tuning & styling

DMC pakt McLaren MP4-12C bij de strot

DMC Luxury mag graag menig supercar even een flink pak op zijn donder verkopen. Of het nu een Ferrari, Lamborghini of McLaren betreft maakt eigenlijk niet eens zo veel uit. Ditmaal is de MP4-12C de pisang en DMC voegt de naam PUR Velocita SE aan zijn titel toe.

DMC Luxury doet zijn naam rechtmatig eer aan. Alleen de meest exclusieve supercars komen in aanmerking voor een behandeling van de Duitse tuner. De McLaren MP4-12C behoort logischerwijs tot het selecte gezelschap dat de speciale therapie mag ondergaan. En dit keer is DMC rigoureus te werk gegaan.

Veel Carbon

Waar je na de DMC-behandeling ook kijkt: de Velocita heeft carbon all over the place. Het materiaal werd gebruikt voor het vervaardigen van de ferme bodykit, alsook de winglets (flapjes) aan de zijkanten en de diffuser. Uiteraard mocht ook een prominent aanwezige achterspoiler niet ontbreken. De MP4 krijgt door de kit een veel lager en daardoor agressiever voorkomen, maar of ‘ie er veel mooier door wordt is de vraag.

“Waar je na de DMC-behandeling ook kijkt: de McLaren MP4-12C heeft carbon all over the place.”

35 pk extra
Om de prestaties tot een nog hoger plan te tillen werd de McLaren van een additionele 35 pk voorzien door middel van een andere chip en een nieuw titanium uitlaatsysteem. Het totaalvermogen komt daarmee op 660 pk. Daarnaast werd er een nieuw titanium uitlaatsysteem gemonteerd. DMC belooft dat in combinatie met de hogere downforce en lichtere materialen de prestaties van de MP4 fors verbeterd zijn. Hoe veel beter dat is, dat laten de oosterburen niet weten.

Gerelateerde artikelen

Prachtige McLaren expositie in Louwman Museum

Overige
Goed beeld van McLaren in Louwman Museum
> Artikel lezen

McLaren Special Operations demonstreert kunnen met MSO 12C

Autonieuws
McLaren MSO 12C
> Artikel lezen

McLaren P1 schittert in de woestijn

Fotogalleries
McLaren P1 schittert in de woestijn
> Artikel lezen

Vorsteiner toucheert McLaren MP4-12C met nuance

Tuning & styling
Vorsteiner toucheert McLaren MP4-12C met nuance
> Artikel lezen

Met een McLaren MP4-12C Spider spelen in de sneeuw

Autonieuws
Met een McLaren MP4-12C Spider spelen in de sneeuw
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.