Tuning & styling

Ook BMW X5 al afgetraind door M Performance

Ze zijn er maar druk mee daar bij BMW M Performance. Aan de lopende band worden nieuwe modellen afgetraind voor een zo gespierd mogelijk lijf. Kort na de 2-serie Coupé staat ook de X5 er helemaal strak bij.

Het BMW M Performance-recept zou inmiddels te dromen moeten zijn. Een vleugje carbon hier, een likje zwart pianolak daar en leder en alcantara daar waar je er het meest van geniet. De hoogglans zwarte grille lijkt intussen het handelsmerk van BMW M Performance te worden; ook de X5 kan ermee worden voorzien. En dan zijn er natuurlijk de vele emblemen die je eraan helpen herinneren dat jouw X5 net even wat anders is dan die van de overbuurman. Persoonlijk vinden wij de 21 inch wielen BMW’s grootste erg gelikt staan. De licht matchroom-look laten de blauwe remklauwen lekker opzichtig uit de verf komen.

xDrive35i
Wie zijn pas aangekochte X5 xDrive35i door BMW M Performance laat versieren kan ook nog kiezen uit een speciaal uitlaatsysteem, geaccentueerd door opsmuk van chroom of carbon. Voor iets meer vermogen uit de 3.0 liter zes-in-lijn wordt de hand ook niet omgedraaid, al is de vermogenswinst bescheiden. Slechts 20 pk komt erbij waarmee het totaal op 326 pk komt te liggen. Het koppel reikt na de tuning tot 450 Nm, een winst van 50 Nm. Anderzijds, de X5 xDrive35i heeft er nadien geen druppel benzine per 100 kilometer meer voor nodig en BMW beweert dat de turbomotor een stuk feller op het gas reageert en dieper klinkt.

De sportieve accessoires uit het BMW X5 M Performance-programma zijn vanaf maart 2014 verkrijgbaar.

Gerelateerde artikelen

Soft Close-portieren BMW X5 amputeren duim

Autonieuws
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.