Tuning & styling

Ford Mustang V8 met compressor

Dankzij de montage van een compressor weet GeigerCars ruim 100 pk meer vermogen uit de V8 van de Ford Mustang te halen. Daarnaast heeft GeigerCars de auto optisch verfraaid.

Standaard levert de 4.6 liter V8 in het vooronder van de Mustang een vermogen van 300 pk. GeigerCars heeft de motor voorzien van een compressor en weet daar 100 pk mee te winnen. Het resultaat is een Mustang met 400 pk en een koppel van 550 Nm. Honderd pk extra vermogen gaat gepaard met een flinke verbetering van de prestaties. In 4,7 seconden sprint de Mustang naar 100 km/h en de topsnelheid ligt boven de 260 km/h.
 
Dure wielen
De twee flinke uitlaatpijpen die het achterste van de Mustang sieren staan garant voor een diepe sound. Wat wielen betreft is er keuze uit diverse soorten en maten. Het topmodel onder de wielen is de 20 inch verchroomde velg. Voor is deze geschoeid met 255/35 banden en achter is gekozen voor 285/30. De kosten van een setje zijn niet niets. Er moet € 8.376,- betaald worden voor vier velgen met banden.
 
Verlaagd
Voor een 35 mm verlaagde Mustang kan GeigerCars tevens zorgen. Zowel voor de V6 als de V8 aangedreven Mustang levert het bedrijf een set. Uiteraard zorgt de verlaging voor een mooiere look maar ook voor een lager zwaartepunt en dus een verbeterde wegligging.
 
Interieur
Exclusieve accenten voor in het interieur completeren het geheel. Materialen van leer, carbon en aluminium sieren het binnenste van de Mustang

Gerelateerde artikelen

Aangescherpte Ford Shelby GT350 is woest aantrekkelijk

Autonieuws
> Artikel lezen

Ford Mustang Bullitt: brullend eerbetoon aan Steve McQueen

Autonieuws
Ford Mustang Bullit
> Artikel lezen

Ford Mustang heeft z'n eigen horloge… van schroot

Lifestyle & design
> Artikel lezen

Ford doet geheimzinnig rond Bronco en Shelby GT500

Autonieuws
> Artikel lezen

Hoe de originele Ford Mustang 'Bullit' een goed bewaard geheim bleef

Autonieuws
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.