Tuning & styling

Ford op SEMA nadrukkelijk van de partij

Gisteren is de SEMA Show in Las Vegas losgebarsten, het walhalla voor de liefhebber van dikke bumperkits, grote spoilers en motorische tuning. Ook Ford is weer rijkelijk van de partij met modellen die door diverse tuners stevig onder handen werden genomen.

Ford blijkt een ware inspiratiebron voor aftermarket-specialisten te zijn. Van werkelijk ieder model is wel een interpretatie van een tuningsfirma te vinden. En dat het niet bij één interpretatie per model blijft blijkt wel uit het feit dat er bijvoorbeeld alleen al tien verschillende lezingen op de Ford Transit te zien zijn. Maar ook de Fiesta en Focus blijken populaire tuningsobjecten. In totaal neemt Ford maar liefst 57 modellen mee naar Los Angeles.

Fiesta
De Fiesta ST is vanzichzelf al lekker sportief, dus het is geen verassing dat het model enorm geliefd is binnen de tuningwereld. Een van de meest in het oog springende Fiesta’s op de show is de ST aangepakt door COBB Tuning en Tanner Foust Racing. Tanner Foust, bij het grote publiek vooral bekend als medepresentator van Top Gear USA, doet zelf met een 550 pk sterke Fiesta zijn ronden tijdens diverse rallycrossevenementen. Zo veel vermogen heeft deze Fiesta ST niet, maar de 300 pk onder de carbon motorkap door aanpassingen aan de turbo, uitlaat en luchtinlaat zijn eveneens niet misselijk. Het exterieur is in een aparte matzwarte kleurstelling met rode details geverfd.
Ook MRT Tuning kon zijn handen niet van het model afhouden en creëerde een Fiesta gebaseerd op het spel Forza Motorsport 5. Steeda-remmen, een aangepaste ophanging en een COBB luchtinlaat moeten zijn prestaties verbeteren. Opvallen doet ‘ie in ieder geval met zijn gifgroene uiterlijk, knaloranje velgen en dikke bodykit.

Focus
Ook de good old Focus ST is met vier exemplaren weer goed vertegenwoordigd. De meest opvallende is misschien wel de Gulf-Focus, gebouwd door het Universal Technical Institute. Zijn plaatwerk is flink uitgeklopt, de kleuren spreken tot de verbeelding en onder de kap werd ruimte gemaakt voor niets minder dan een Vortech-supercharger. Ook zien we een politie-Focus die schuil gaat onder de fantasierijke naam ST DRAGG (Drag Racing Against Gangs and Graffiti) en een wat ingetogen wit exemplaar, aangepast door PM Lifestyle. Hoewel die er misschien het meest beschaafd uitziet, zijn de motor, ophanging en remmerij door Ford Racing en COBB Tuning volledig onder handen genomen zodat aansprekende prestaties gegarandeerd zijn.

Gerelateerde artikelen

Ford geeft al gas met nieuwe Focus ST

Spyshots
> Artikel lezen

Nieuwe Ford Focus meteen op volle sterkte

Autonieuws
> Artikel lezen

Nu al kleurrijk type, de nieuwe Ford Focus

Spyshots
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.