Tuning & styling

Spectaculaire widebody Ferrari F12berlinetta van Notivec Rosso

Novitec Rosso N-Largo, dat is de naam van deze spectaculaire widebody versie van de Ferrari F12berlinetta. De Ferrari-tuner trok bij deze 11 cm bredere F12berlinetta werkelijk alles uit de kast om een verpletterende indruk te maken.

Je slaat heus geen flater als je met een Ferrari F12berlinetta voor komt rijden, maar wanneer je er deze Novitec Rosso N-Largo naast parkeert wordt het meesterwerk uit Maranello spontaan gedegradeerd. Wat een visuele krachtpatser zeg! Wij zijn normaal gesproken geen voorstander van het optisch tunen van exclusieve (sport)auto´s, maar deze N-Largo weet ook hier op de redactie de handen op elkaar te krijgen.

11 cm
Het heldhaftige uiterlijk dankt de F12berlinetta van de Duitse tuner aan talloze nieuwe bodypanelen, stuk voor stuk vervaardigd uit carbon. Nieuwe zijschermen, spatborden, voor- en achterbumper alsook een nieuwe grille en uit vijf delen bestaande diffuser werden door de specialisten van Novitec Rosso ontworpen, ontwikkeld en uitgebreid getest. Ze maken de F12berlinetta in totaal 11 cm breder, zorgen voor meer downforce en bovendien ook voor een betere afvoer van de warmte die de remmen genereren bij intensief gebruik. Vorm en functie worden op voortreffelijke wijze gecombineerd. Als kers op de taart maakten de verbrede spatborden  ruimte vrij voor 21 inch wielen voor en 22 inch exemplaren op de achterwielen.

781 pk
Om het spectaculaire uiterlijk te laten matchen met zijn kloppende hart werd de 6.3 liter 12-cilinder opnieuw geprogrammeerd en aan een nieuw uitlaatsysteem gehangen. Het resultaat is een toename van 41 pk en 32 Nm. Tsja, als je al 740 pk en 690 Nm had niet echt om over naar huis te schrijven, maar anderzijds zijn het de marges die het succes aan de top bepalen. Het zal overigens niet verrassen dat Novitec geen hogere topsnelheid opgeeft dan de 350 km/h die Ferrari noteert. Maar heb je die werkelijk nodig dan? Alleen bij stilstand al maak je een ongekende indruk!

Gerelateerde artikelen

Configurator Ferrari 812 Superfast is slecht voor je

Autonieuws
> Artikel lezen

70 jaar Ferrari wordt gevierd met deze special editions

Autonieuws
> Artikel lezen

Zoveel kost(te) de Ferrari F12tdf…

Autonieuws
> Artikel lezen

Knalgele SP275 RW is Ferrari's jongste one-off

Autonieuws
Knalgele SP275 RW is Ferrari's jongste one-off
> Artikel lezen

Ferrari 812 Superfast: 800 pk sterke V12

Autonieuws
Ferrari 812 Superfast: 800 pk sterke V12
> Artikel lezen

Zeldzame Ferrari F12tdf verbrandt tot hoopje as

Autonieuws
F12 TDF
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.