Tuning & styling

Alfa Romeo 4C voor het eerst onder handen genomen

Tuner Pogea Racing is er vlot bij met een getunede Alfa Romeo 4C. Omdat de vederlichte, rappe Italiaan in nog geen velden of wegen bij de showroom te bekennen is moeten we het nog wel doen met een stylingpakket die uit pixels bestaat. Maar het begin is er.

Aangezien ook de mannen bij Pogea Racing, net als de rest van de wereld, de Alfa Romeo 4C nog niet hebben mogen verwelkomen in de garage moeten we het voorlopig nog doen met deze computerbeelden van hun creatie. Daarbij valt ons oog onmiddellijk op de wielen. Ze zullen straks verkrijgbaar zijn in maatje 19 of 20 inch. En zoals bijna elke tuner gelooft ook Pogea Racing heilig in het gebruik van carbon, wat zodoende rijkelijk is te vinden op en in de Alfa 4C. De voorbumper en -spoilers, zijskirts en achterspoiler zijn er overigens niet alleen voor de looks, ze helpen volgens de tuner ook om de neerwaartse druk en daarmee de prestaties te verbeteren.

Individueel 
In het interieur is men van plan veel aluminium, leer en carbon toe te passen. Waar Pogea zich het meest op gericht heeft is het persoonlijk maken van de binnenzijde, en een uitgebreid personalisatieprogramma voor de cockpit wordt dan ook beloofd. Complete lederen interieurs of zelfs op maat gemaakte vloermatten zullen 4C-eigenaren naar Duitsland moeten trekken.

415 pk
Hoewel de 4C dus nog niet in levende lijve in Friedrichshafen heeft gestaan, neemt Pogea Racing al wel een voorschot op de verbeterde prestaties. Men is in de veronderstelling dat het, door middel van een turbo, maar liefst 415 pk uit de 1.7 TBi-motor kan trekken! We helpen het ze hopen, maar het klinkt wel wat overmoedig aangezien het specifieke vermogen daarmee op 244 pk per liter zou liggen, een surrealistische score. Mocht het Pogea Racing toch lukken, dan behoort hun 4C acuut tot de snelste auto´s ter wereld aangezien het leeggewicht van de Alfa af-fabriek nog geen 900 kilogram bedraagt.

Gerelateerde artikelen

Alfa 4C met minder gewicht en meer uitstraling

Tuning & styling
Zender geeft Alfa 4C
> Artikel lezen

Speciale Alfa 4C CPZ Track Edition voor Nederland

Autonieuws
Alfa Romeo 4C CPZ Track Edition
> Artikel lezen

Koosnaampje Alfa 4C wordt alsnog realiteit met Ferrari-V8

Tuning & styling
Koosnaampje Alfa 4C wordt alsnog realiteit met Ferrari-V8
> Artikel lezen

111 keer Alfa 4C (Spider) zoals je 'm nog nooit zag

Fotogalleries
111 keer Alfa 4C (Spider) zoals je 'm nog nooit zag
> Artikel lezen

Alfa 4C Quadrifoglio Verde nog meer hardcore

Spyshots
Alfa 4C Quadrifoglio Verde is nog meer hardcore
> Artikel lezen

Alfa Romeo 4C Spider fors duurder dan Coupé

Autonieuws
Alfa Romeo voorziet 4C Spider van prijskaartje
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.