Tuning & styling

G-Power M3 GTS onder de loep genomen

Het Duitse G-Power, dat bekend staat om zijn rigoureuze veranderingen, heeft haar eigen M3 GTS eens nader bekeken. Hun G-Power SK II ‘Sporty Drive’ pakket is inmiddels twee jaar oud en dat betekent een herberekening van de krachten in deze über-M3.

Het is al geen jongeling meer, maar de BMW M3 GTS blijft spectaculaire prestaties hebben. Ondanks zijn 450 pk´s en zijn gewichtsreductie van 155 kg ten opzichte van een destijds standaard M3 kan het volgens G-Power echt nog wel een stapje beter. Zodoende schroefden ze een supercharger op de V8, die daarmee 635 pk uit het blok wist te persen. En ook dat blijkt nog wel een stapje verder te kunnen gaan. 

Krachtiger en sneller
G-Power wist namelijk nog 15 pk extra te vinden, waardoor het totaal op 650 pk komt. Tel daar een koppel van 630 Nm bij op en een rekensommetje van de Duitsers leert dat 100 km/h binnen 4,1 seconden bereikt moet zijn. Dat is dan weer 0,1 seconden sneller dan de vorige editie. De volgende 100 km/h raffelt de oranje racer in 11,8 seconden af. Pieken doet de M3 van G-Power bij een waanzinnige 323 km/h.

Kost dat?
Met de toename van het vermogen en de afname van de sprinttijden zou je verwachten dat G-Power ook een bedrag extra vraagt voor het ombouwen van de M3. Maar niets is minder waar, een G-Power M3 GTS kost nog steeds € 23.500,-. Meer waar voor je geld dus! Moet je nog wel even een M3 (E92) aanschaffen overigens en aangezien die niet meer nieuw geleverd worden kan dat nog weleens wat lastiger worden. Als je de motortuning ook optisch wat krijgt bij wilt zetten kan je bovendien opteren voor 20 inch velgen met Michelin-rubber à € 7.437,- en keramische remmen voor en achter, waar respectievelijk € 14.460,- en € 11.778,- voor neergeteld moet worden.

Gerelateerde artikelen

Internet is BMW M2 Competition te snel af

Autonieuws
> Artikel lezen

Goedmakertje: BMW M4 Cabrio 30 Jahre Edition

Autonieuws
> Artikel lezen

Hangen in de bocht met de BMW M8 Coupé

Spyshots
> Artikel lezen

Nieuwe BMW M3 probeert Nürburgring meester te maken

Spyshots
BMW M3: gas erop met prototype
> Artikel lezen

BMW M2 Competition komt nog harder feestvieren

Autonieuws
> Artikel lezen

Nieuwe BMW 3-serie verliest camouflage

Spyshots
Nieuwe BMW 3-serie verliest camouflage
> Artikel lezen

Meer Autowereld.com

Merk / model dossiers

Sluiten
Wij maken gebruik van cookies: lees hier hoe en wat.